Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditeljski nemar

Trogodišnja djevojčica popila majčine tablete i završila u bolnici

'26.07.2010., Bjelovar - U bjelovarskoj Opcoj bolnici posumnjali na lose postupanje sa trogodisnjom djevojcicom Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
27.07.2010.
u 08:55

Znam da se trovanje nije smjelo nikako dogoditi, ali zbog toga nam nisu morali odmah oduzeti našu Lorenu, suznih očiju ističe otac Mladen.

Pomozite, oduzeli su nam kćer – vidljivo potresen obratio se Večernjaku Mladen Repnik iz Šoštaričkog Sela u općini Zrinski Topolovac. Pomalo nepovezano uspio je ispričati kronologiju nesvakidašnjeg iskustva koje je doživjela njegova obitelj. Sve je počelo, tvrdi, nesretnim događajem prije nekoliko dana, kada je njegova trogodišnja kćer Lorena popila majčine lijekove.

Reakcija tek sutradan

– Nisam bio doma i ne znam kako se to točno dogodilo, ali mala je nekako popila tablete a da supruga to uopće nije primijetila. Tek ujutro, vidjevši da se dijete čudno ponaša, shvatili smo što se događa i odmah smo potražili liječničku pomoć – priča zabrinuti Mladen. Nesretna djevojčica završila je na Dječjem odjelu bjelovarske Opće bolnice, gdje joj je pružena potrebna pomoć.

Bila je životno ugrožena

– Primljena je sa simptomima trovanja i tri dana bila je pod intenzivnim nadzorom. Prema toksikološkim nalazima, za svoju dob i kilažu popila je veliku količinu antipsihotika i antiepileptika, zbog čega je bila životno ugrožena – ispričala nam dr. Ivanka Fehir, zamjenica šefa odjela, dodajući da je djevojčica nakon šest dana otpuštena iz bolnice. Napomenula je da roditelji prilikom prijama nisu dali točne informacije o trovanju te da su se ponašali krajnje neprimjereno. Liječnici su posumnjali u zanemarivanje djeteta te su o nemilom događaju obavijestili Centar za socijalnu skrb. Uslijedila je brza reakcija i nakon razgovora s roditeljima Centar je donio rješenje o privremenom oduzimanju. Nakon što je otpuštena iz bolnice, djevojčica je smještena u udomiteljsku obitelj u Severinu.

– Znam da se trovanje lijekovima nije smjelo dogoditi, ali nisu nam je morali odmah oduzeti – suznih očiju ispričao nam je Mladen, dodajući da je svjestan da je obitelj pod posebnim povećalom, jer je supruga psihički bolesnik. Tvrdi da bi bilo bolje da su privremeno negdje smjestili nju nego malu Lorenu, koja ima i godinu dana stariju sestru Lauru. Dodaje da djevojčicama dosad nikad ništa nije nedostajalo, jer im pomažu njegovi roditelji s kojima žive u zajednici, napominjući da su oduzimanjem pogođeni svi u obitelji.

Odmah ćemo predložiti sudu da oduzme i stariju djevojčicu

– Nakon što smo obavili razgovor s roditeljima, donijeli smo rješenje da dijete privremeno smjestimo u udomiteljsku obitelj, jer je jednostavno nedopustivo da se tako nešto dogodi pored četvero odraslih osoba s kojima dijete živi. Bez obzira na njihovo pravdanje, jednostavno se nije smjelo dogoditi da lijekovi budu djetetu dostupni. Centar će stoga sudu, koji je u ovom slučaju jedini mjerodavan, odmah uputiti prijedlog da se iz obitelji izdvoji i druga djevojčica stara četiri godine. Mi se jednostavno ne smijemo "igrati", jer ne možemo biti sigurni da se zanemarivanje neće ponoviti. O tom prijedlogu ipak konačnu riječ dat će sud – rekla je Jasna Barić iz Centra za socijalnu skrb.

 

Komentara 2

DM
drazen.m3
19:39 29.07.2010.

I odmah se trebaju djeca izdvojiti i oduzeti roditeljima???? Dali se socijalni radnici pitaju kako će to utjecati na djevojčice emocionalno??? Brinu za njihovu dobrobiti?? Mislim svašta,bolje da im pomognu a ne da iz oduzimaju i stvaraju još dvoje istraumatizirane djevojčice. Pomozimo im da ostanu u svom domu,a ako je majka psihićki bolesnik neka ima pomognu savjetima i nadzorom a ne oduzimanjem djece, Socijalni radnici gdje vam je ljudskost?

OB
-obrisani-
09:44 31.07.2010.

socijalna služba je hrpa idiota koji žive na račun nas poreznih obveznika.....niti su oni to djete stvorili ni odgojili pa otkud im pravo da ga oduzimaju....preporuka roditeljima odmah uzmite najskupljeg odvjetnika i poserite tu baričku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije