Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK KOLIJEVKA PČELARSTVA

Trodnevni program proizvođača meda

06.11.2008.
u 17:45

“Osijek je kolijevka hrvatskog pčelarstva” manifestacija je koja će danas započeti u gradu na Dravi, a trajat će do nedjelje, 9. studenog.

– Ovo je značajna manifestacija za nas jer će se na jednom mjestu prezentirati svi napori koje smo uložili kao proizvođači meda i njegovih proizvoda – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Željko Kraljičak, županijski pročelnik Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo.

Prvoga dana manifestacije, danas, u 18.30 sati održat će se sveta misa zahvalnica u donjogradskoj Župnoj crkvi Preslavna Imena Marijina za plodove kojima su pčelari podareni u ovoj godini te će se blagosloviti med pčelara koji će ga donijeti u crkvu. Tom prigodom blagoslovit će se i rad pčelara u raznim pčelarskim udrugama diljem županije.

Manifestacija će se u subotu nastaviti u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića gdje će se dodijeliti priznanja i nagrade za najbolje ocijenjene sortne vrste meda pčelarima iz naše županije, a dodijelit će se i diplome za uspješan završetak generacije pčelarske škole. U nedjelju će se, pak, na prostoru Poljoprivrednog fakulteta održati konferencija o prekograničnoj suradnji četiriju susjednih zemalja. Manifestacija je u organizaciji Županijskog saveza pčelara, Poljoprivrednog fakulteta te Regionalne i razvojne agencije Slavonije i Baranje. (kh)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije