Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u sl. brodu

Trinaesteročlana obitelj u trenutku ostala bez krova nad glavom

dardalić, požar (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/4
22.04.2013.
u 15:24

Ovo je tragedija za cijelu obitelj. Nastojimo im pronaći nužni smještaj, što nije lako s obzirom na to da se najmodavci zbog velikog broja djece teško odlučuju primiti ih – kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić

Trinaesteročlana obitelj Dardalić iz Slavonskog Broda u trenutku je ostala bez krova nad glavom!

Zbog kvara na električnim instalacijama njihovu je kuću progutao katastrofalan požar i preko noći su doslovce završili na ulici. Otac Tomislav i majka Darija, oboje nezaposleni, zahvaljuju Bogu što su im djeca ostala živa i zdrava, i to samo zato što su se u trenutku izbijanja požara na gornjem katu kuće svi nalazili u dnevnom boravku u prizemlju.

– Iskre iz utičnice zahvatile su posteljinu i vatra se brzo proširila. Ne sluteći što se događa, jedan od sinova otišao je u sobu po knjige. Kada je otvorio vrata, plamen je već bio velik. Susjedi su pokušali ugasiti požar vatrogasnim aparatima, ali nisu uspjeli – kaže Tomislav Dardalić, koji u vrijeme izbijanja požara nije bio u kući.

Crkva i humanitarne udruge povremeno su pomagale Dardalićima donacijama u građevinskom materijalu, stolariji i raznim potrepštinama, no sve je to sada progutala vatra. Ova je obitelj i prije požara bila u izuzetno teškom materijalnom stanju i preživljava od socijalne pomoći i dječjeg dodatka. Najstariji sin Mario ima 17 godina, a najmlađa Maja tek osam mjeseci. Za sada Dardalići čak ne znaju ni gdje će prenoćiti, jer im je stanodavac kod kojeg su pronašli privremeni smještaj otkazao gostoprimstvo zbog planiranih radova u kući.

– Ovo je velika tragedija za cijelu obitelj. Nastojimo im pronaći nužni smještaj, što nije lako s obzirom na to da se najmodavci zbog velikog broja djece teško odlučuju primiti ih – kazala je ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić.

Suočeni s izuzetnom teškom situacijom u kojoj su se iznenada našli, Dardalići sa zgarišta svoje kuće mole sve dobre ljude da im pomognu na bilo koji način. Građani koji žele uplatiti novčana sredstva mogu to učiniti na žiro-račun najstarije kćeri Anamarije Dardalić na broj 2340009-3217607923 (IBAN:HR7923400093217607923) u Privrednoj banci Zagreb.

>>Dubrovnik: Zapalio se autobus sa 45 turista, nitko nije ozlijeđen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije