Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVAKUACIJA

Trinaest osoba otrovano dimom u zgradi EU-a u Bruxellesu!

Foto: Winfried Rothermel/DPA/PIXSELL
13.10.2017.
u 15:00

Zgrada Europa u europskoj četvrti u Bruxellesu otvorena je u prosincu prošle godine, a prvi summit održan je u siječnju ove godine.

Trinaest osoba otrovano je dimom danas u zgradi Europa u Bruxellesu, u kojoj se održavaju ministarski sastanci i summiti EU-a zbog kvara na ventilacijskom sustavu u kuhinji, a tajništvo Vijeća Europske unije odlučilo je privremeno evakuirati zgradu.

Pet osoba je prebačeno u bolnicu, rekao je  Alain Taverriti, glavni tajnik Vijeća Europske unije čije je sjedište u zgradi Europa.

 "Zbog tehničkog problema s ventilacijom u kuhinji u zgradi Europa, što je dovelo do ispuštanja otrovnog dima, nekoliko osoba među kuhinjskim osobljem se razboljelo. Stavljajući sigurnost na prvom mjesto, mi smo u konzultaciji s belgijskim vlastima odlučili kao mjeru opreza evakuirati osoblje iz zgrade Europa u susjednu zgradu Justus Lipsius", kaže se u priopćenju tajništva Vijeća.

1/5

Tajništvo navodi da ovaj incident neće dovesti u pitanje održavanje summita u zgradi Europa sljedeći četvrtak i petak.

Zgrada Europa u europskoj četvrti u Bruxellesu otvorena je u prosincu prošle godine, a prvi summit održan je u siječnju ove godine. Ranije su se ministarski sastanci i summitu održavali u susjednoj zgradi Justus Lipsius, koja je i dalje u funkciji.

Komentara 3

JO
joshua
16:41 13.10.2017.

Zar je bilo nemoguće naći fotografiju zgrade koju spominjete u članku? Ovo na slici je Berlaymont - zgrada u kojoj su smještene službe Europske komisije. Zgrada Europa - u kojoj se incident dogodio, a u kojoj se inače održavaju sastancii ministara i radnih skupina Europskog vijeća - vidi se u pozadini Berlaymonta i to samo manjim svojim dijelom, da ne kažem samo bočnim zidom. Ima li Večernji još uvijek svoje fotoreportere i svoju arhivu ili sad za svaku sliku morate sklapati kupoprodajni ugovor?

RT
ribaric.tomislav
19:39 13.10.2017.

otrovali se dimom previse povukli od Marihuane

ST
Startrack
16:08 13.10.2017.

A vodoinstalater je juce prdno na poslu i jasam morao izletit iz prizemlja zbog smrada. A ja to nije vjest posto ja nisam birokrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije