Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napustili ih

Tri šteneta ostavljena u vrećama od umjetnog gnojiva

Foto: Privatni album
1/7
20.11.2017.
u 20:46

Iz automobila koji je došao iz smjera Vinkovaca izišlo je dijete, a zatim vozač koji je ostavio vreće. Kad su vidjeli B. Rendulića, pobjegli su u automobil i vratili se istim putem

U nedjeljno jutro Berislav Rendulić na svojoj je farmi na ulazu u Bogdanovce hranio konje. Uz ogradu zaustavio se automobil, citroen monovolumen plavozelene boje.

– Iz auta je prvo izišlo dijete, a onda i vozač. Krenuo sam prema njima jer sam vidio da vozač iznosi dvije vreće od umjetnog gnojiva. Mislio sam da bacaju smeće pa sam mahao rukom. Kad su me ugledali, požurili su u auto, okrenuli se i vratili putem kojim su došli, prema Vinkovcima – priča nam i dodaje da su tada do njega dotrčali štenci. U tom trenu shvatio je što je bilo u vrećama, no već je bilo prekasno da stigne mobitelom jasno slikati automobil, ali uvjeren je da je imao vinkovačku registracijsku oznaku.

Foto: Robert Demo

– Javio sam odmah Meliti, policija ga je mogla i presresti da je htjela. Bila je i veterinarska inspekcija. Ovo je mjesto na kojem često ostavljaju pse, tu je drvena kućica i ranč s konjima pa misle da će se netko pobrinuti i za pse. Uvijek ih nahranim, neke sam i udomio – priča nam B. Rendulić. Neki su, kaže, stradali i od lovačke puške. Žao mu je što je dijete svjedočilo kako odrasli ostavljaju životinje. I sam ima djecu i nikada to ne bi napravio.

Melita Vukušić, volonterka iz Vukovara, nakon poziva brzo je stigla do ranča.

– Napravili smo im sklonište, stavili deke, nahranila sam ih. I to je sve što sam mogla napraviti jer za njih nemam smještaj. Neće biti gladni, ali moraju ostati tamo – kaže nam M. Vukušić. Tijekom dana iz trave je provirila još jedna glavica. Mali crni štenac uspio je savladati strah i pridružio se dvojcu koji se već grijao na dekama.

Možete li pomoći bilo kako, smještajem, novčanom donacijom za cijepljenje, javite se na FB Mellita Vu, a volonterki možete pisati i na mail vukusicmelita@gmail.com.  Imate li informacije o osobi koja je pse izbacila, prepoznajete li je po opisu automobila, po činjenici da ima dijete te da u dvorištu odjednom više nema štenaca, javite se policiji.

Od Policijske uprave vukovarsko-srijemske i veterinarske inspekcije zatražili smo odgovore na pitanja što su poduzeli i hoće li što poduzeti. Napuštanje kućnih ljubimaca kažnjivo je i po novom Zakonu o zaštiti životinja.

Komentara 7

NA
Narcis660
00:13 21.11.2017.

Svaki roditelj je ucitelj svom djetetu.i otac je idol te svako djete zeli biti kao roditelj.U ovom slucaju ovo djete ce biti monstrum kao.i otac,brat ili vec tko ga je dovezao.Jadne zivotinjice ostavljene prwd zimu na milost i nemilost.Stidim se zbog ovakih i mrzim sto zivim u zemlji gdje za ovake nema konkrtne kazne.Ovo su sljamovi od ljudi ako ih uopce smijem ljudima nazvati.Dno dna.

Avatar arhaika
arhaika
21:55 20.11.2017.

ako ne zelis potomke zivotinjice, steriliziras ljubimca.

Avatar arhaika
arhaika
21:51 20.11.2017.

jadni peseki. dajte br racuna za uplatu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije