Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO 4 GODINE I 10 MJESECI ZATVORA

Tri puta silovao 13-godišnju nećakinju, pa tvrdio da je znao da ima manje od 15 godina

ilustracija
Foto: Getty Images
10.12.2019.
u 16:07

Tijekom noći joj je dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Probudio bi je, skinuo odjeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim spavati ili će njezinom najmlađem bratu i njezinim roditeljima staviti otrov u piće.

Muškarac (32) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je tijekom ljeta 2018. u tri navrata tijekom deseta dana u kući svoga brata silovao svoju nećakinju kojoj je tada bilo 13 godina.

Kako je osuđen na kaznu manju od pet godina, ukinut mu je istražni zatvor, no djevojčici se ne smije približiti na udaljenost manju od 200 metara, a ne smije je ni kontaktirati na bilo koji način. Olakotno mu je cijenjeno što je djelomično priznao nedjela te što je otac dvoje malodobne djece. Otegotnim mu je cijenjeno što je silovao nećakinju te što je ranije osuđivan za druga kaznena djela-

- Ona je sve inicirala. Nisam joj prijetio i nisam s njom spavao tri puta nego dva - branio se 32-godišnjak.

Tvrdio je i da je znao da je njegova nećakinja u ljeto 2018. imala manje od 15 godina. Prema optužnici, djevojčicu je silovao u kući svog brata u jednom mjestu u središnjoj Hrvatskoj. Tijekom noći joj je dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Probudio bi je, skinuo odjeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim spavati ili će njezinom najmlađem bratu i njezinim roditeljima staviti otrov u piće. Nakon toga legao je na nju i savladao njezin otpor, a prestrašena žrtva mu je sve vrijeme govorila da to ne želi, da joj to ne može raditi i da će zvati mamu, koja je s njezinim ocem i braćom spavala u susjednoj sobi s njom imao spolni odnose.

Žrtva je svjedočila videovezom, a sud je njezinim iskazima vjerovao jer su bili životni i dosljedni. Prijetnje ubojstvom članova obitelji djelovali su zastrašujuće na 13-godišnju djevojčicu - navedeno je u obrazloženju presude. 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar Syssko
Syssko
17:26 10.12.2019.

Za to bi u Americi dobio 20 godina laganini!

DO
Dolinski
16:59 10.12.2019.

preblaga kazna, trebao je dobiti barem 20 godina

MO
modovisisajteMaraschino
16:18 10.12.2019.

a što napisati a da ne dobijem crveni karton??? ma ja bi ti sam presudio, ne bi se bacao novac na suđenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije