Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica bljeska

Tri padobranca završila u publici i na ogradi, zapela i zastava

bljesak, padobranci (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
Autori: bg, IČ/VLM
01.05.2010.
u 15:15

Na obilježavanju akcije Bljesak tri padobranca završila su u publici i na žičanoj ogradi.

Na okučanskom stadionu, na obilježavanju Vojno-redarstvene akcije Bljesak, dvije tisuće građana i uglednici pljeskom su pozdravili skokove padobranaca Bojne za specijalna djelovanja iz transportnog helikoptera.

Skočilo ih je 15, simboličan broj u spomen na 15.obljetnicu Bljeska. I dok ih je 12 doskočilo točno pred svečanu tribinu, trojica su završila u publici ili na žičanoj ogradi stadiona. No, kako je riječ o padobrancima s bogatim iskustvom, s po nekoliko stotina skokova godišnje, sve je prošlo bez posljedica.

Umjesto na pozornici hrvatska zastava je završila u ogradi.

Ozlijeđeni vozač: Nisam ni sanjao da će me pokositi padobranac

Iako nisu ozljeđeni padobranci, s lakšim potresom mozga, kako prenosi 24 sata, u bolnici je zadržan 43- godišnji Antun Giano. inače ZET-ov vozač autobusa koji je dovezao dragovoljce iz Zagreba .

Sjeća se da je pogledao u nebo, da je publika zanijemila, a on je osjetio jak udarac u leđa.

- Prošao sam sva južna bojišta, ali ni u snu se nisam nadao da će me danas pokositi padobranac - rekao je Giano.

>>"Domovinski rat je bio pravedan, a Bljesak blistava akcija"

Ključne riječi

Komentara 62

PE
pekec
18:13 01.05.2010.

ljudi...pa kaj vam je .na vojnim mitingama ruse se ruski avioni (Paris) u Ramstein-u (D) 1988 su se \"frecce trikolori\"zaleteli preko 1000 ranjeni i 70 mrtvih -a nasi decki malo skrenuli zbog vjetra ..i kaj sad ???.halooooooooooooo probudite se ii budite slozni .a vas isprovocira neki Janez kojem je tata bosanac............

ST
storm
20:20 01.05.2010.

Znači,prvo ih skineš sa ograde pa im onda skineš kapu.Interesantno!

AL
alphazulu99
23:57 02.05.2010.

Padobranci koji su skakali nisu smece. To su hrvatski vojnici. To sto oni nisu uvjezbani nije njihova krivica. Padobranski skokovi se ne mogu uvježbavati bez letjelice. Ocito da im letjelica nije osigurana. Tko je to trebao osigurati? Oni ili politicari? Molim da se te ljudi ne zove smecem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije