Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambiciozno

Tri nove škole, dvorana i studentski dom s restoranom

'cak...260207...cakovec... Kastel Pribislavec...skola... S N I M I O Vjeran Zganec - Rogulja'
'Vjeran Zganec - Rogulja'
17.02.2011.
u 12:22

Za mrežu, kolektor i pročistač u Prelogu predviđeno je pedesetak milijuna kuna, a za kanalizacijski sustav donjeg Međimurja čak 180 milijuna kuna

Gradnja škole u Pribislavcu, Centra za odgoj i obrazovanje, srednje škole, studentskog doma s restoranom i studentskim centrom u Čakovcu, najveće su investicije u obrazovanju u Međimurskoj županiji koje je aktualna vlast stavila na sam vrh prioriteta do 2013. godine. Samo te investicije vrijedne su više od 200 milijuna kuna! Vrijednost im je podjednaka, oko 50 milijuna kuna svaka.

- Nakon nekoliko pokušaja i konzultacija s predstavnicima političkih stranaka i nezavisnih lista, postigli smo konsenzus oko prioriteta koje ćemo nastojati ostvariti u iduće tri godine. Za većinu imamo spremnu izvedbenu dokumentaciju i ishođene potrebne dozvole, a za ostale ćemo krenuti u izradu kako bismo ih mogli kandidirati za sufinanciranje putem strukturnih fondova EU-a - kaže župan Ivan Perhoč.

Kad se sve zbroji, dolazi se do čak milijardu kuna. Naravno, veći dio novca očekuje se od države i drugih izvora. Na popisu su se našli i dogradnja čakovečke Gimnazije, osnovne škole u Nedelišću, Gornjem Mihaljevcu i Selnici, a nova područna škola gradit će se u Donjem Vidovcu. Na popisu nema dogradnje škole u Prelogu, o kojoj se govori već godinama. Sveti Juraj na Bregu, Belica, Sveta Marija, Goričan, Vratišinec, Orehovica, Sveti Martin na Muri i Gornji Mihaljevec trebali bi dobiti nove sportske dvorane vrijedne više od 60 milijuna kuna. Ulagat će se i u kulturu. Za čakovečki Centar za kulturu predviđeno je sedam milijuna kuna, za dom kulture u Strahonincu nešto više od deset, a za dom kulture u Murskom Središću 4,5 milijuna kuna. Najviše novca uložit će se u kanalizacijski sustav, u čemu prednjači Čakovec s Ivanovcem, Novim Selom Rok i Krištanovcem sa 160 milijuna kuna te Donji Kraljevec sa 80 milijuna.

Za mrežu, kolektor i pročistač u Prelogu predviđeno je pedesetak milijuna kuna, a za kanalizacijski sustav donjeg Međimurja čak 180 milijuna kuna. Za zaobilaznice i prijelaze u Nedelišću, Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Goričanu i Kotoribi predviđeno je 45 milijuna kuna. Za neke od tih investicija osigurat će se novac za tehničku dokumentaciju i potrebne dozvole.

U zdravstvu je najveća investicija uređenje dvorca Feštetića za Dom zdravlja Čakovec, što će stajati 17 milijuna kuna. Župan ističe da se izvorni prihodi županije smanjuju dvije godine zaredom, a prioriteti će omogućiti da se u radove uključe domaći gospodarstvenici, posebno građevinska industrija. Naravno, ako prođu na natječaju. Na natječajima za dvorane u Orehovici i G. Mihaljevcu domaće tvrtke izgubile su u srazu s tvrtkom iz Slavonije, no u županiji ističu da je izvođače biralo resorno ministarstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije