Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ideja

Tri energane grijat će Slatinu i otvoriti 300 novih radnih mjesta

Slatina
Dragutin Šantoši
26.11.2010.
u 09:20

Gradska vlast projekte je prestavila na sjednici o gospodarstvu, koju je oporba napustila

Nakon višemjesečnih zahtjeva oporbenog SDP-a, vladajuća koalicija u Slatini, predvođena HDZ-om, u srijedu je na sjednici Gradskog vijeća, pod posljednjom točkom, raspravila o stanju u gospodarstvu.

U zadnji čas

Budući da je radni materijal dostavljen vijećnicima samo nekoliko minuta prije sjednice, esdepeovci su odbili sudjelovati u raspravi, za koju nisu imali vremena ni pročitati radne materijale.

– Tražili smo da se rasprava o gospodarstvu, zbog iznimne važnosti za slatinski kraj, održi za nekoliko dana, uz nazočnost gospodarstvenika, a kako su to vladajući odbili, napustili smo sjednicu – kaže vijećnik Dražen Vujčić (SDP).

Iz radnog materijala može se doznati da na slatinskom području poduzetnici i obrtnici zapošljavaju oko 2250 radnika, te da zajedno s radnicima u drugim gradovima, sa slatinskog područja radi oko 3900 građana. Krize ima i nema, a po tvrdnjama HDZ-ovih vijećnika, unatoč brojnim mjerama koje je gradska vlast pokrenula da bi stvorila povoljnije okružje za gospodarstvo, stanje gospodarstva nepovoljno je.

Umjesto aktualnim prilikama u gospodarstvu, koje je u katastrofalnom stanju, gradska vlast okrenula se budućnosti. Svoje energetske projekte, 'teške' oko 70 milijuna eura, koji bi za godinu do tri gradu trebali donijeti 300 novih radnih mjesta, predstavili su potencijalni ulagači, tvrdeći da će Slatina biti među prvim gradovima s centralnim grijanjem i neovisnim izvorima energije.

– Strategija razvoja utemeljena je na obnovljivim izvorima energije. U planu je izgradnja triju energana na šumsku biomasu i biljke miscanthus, energane na silažni kukuruz, izgradnja tvornice sintetskog biodizela i tvornice papira – kazao je gradonačelnik Ivan Roštaš (HDZ), najavljujući potporu i drugim razvojnim programima.

Strategija razvoja

U zaključcima Gradskog vijeća ističe se da je stanje u gospodarstvu i dalje nepovoljno, pa je gradska uprava zadužena da nastavi s pokrenutim projektima, baziranim na prirodnim resursima, obnovljivim izvorima energije i novim tehnologijama, čiji se prvi rezultati mogu očekivati već potkraj sljedeće godine.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
antikorumpirani
10:04 26.11.2010.

Ljudi učlanite se u HDZ ako želite radno mjesto.Natječaj je u tijeku.a tko otpadne ima mjesto u LIDL-u........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije