Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO TO MULJA Zvonimir Mršić, koprivnički gradonačelnik, danas ustvrdio:

Tri dana prije izbora netko je na Piškornicu dovezao gnoj

19.05.2009.
u 17:11

Nakon što je prošli tjedan Ministarstvo okoliša poslalo inspekciju na koprivničko odlagalište otpada Piškornicu, koja je, kako piše u izvješću, pet metara od odlagališta pronašla mulj pomiješan sa stajskim gnojem, gradonačelnik Zvonimir Mršić danas je ustvrdio da se radilo o namjernom predizbornom podmetanju.

Kaznene prijave
– Očito je netko namjerno, preko noći, tri dana prije izbora, dovezao mulj i stajski gnoj, a sve da bi obmanuo javnost u predizborne svrhe – optužio je danas Mršić.

Želeći da se otkrije istina, gradsko komunalno poduzeće slučaj je prijavilo sanitarnoj inspekciji te podnijelo kaznene prijave protiv nepoznatih osoba koje su onečistile Piškornicu.

Sve je, podsjetimo, počelo kad je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, nositelj županijske liste HDZ-a, na predizbornoj konferenciji za novinare prošli utorak ustvrdio da se na Piškornicu dovozi opasan otpad s gradskog pročistača, a kao dokaz koristio je slike odlagališta preuzete s Google Eartha.

– Polančec je mahao starim slikama Piškornice, koje su snimljene prije sanacije Piškornice, još dok pročistača nije ni bilo – ustvrdio je danas Mršić.

Slike Piškornice
Tko tu koga “mulja” provjerili smo na Google Earthu i usporedili fotografije kojima se koristio Polančec te utvrdili da je riječ o satelitskim snimcima iz 2006. godine, a koprivnički je pročistač otvoren u listopadu 2007. godine.

– Još jednom pozivam Polančeca da dođe na Piškornicu, na čije se otvaranje i početak radova, iako je bio pozvan, nije odazvao, neka se na licu mjesta uvjeri što se ondje radi i kako to izgleda – rekao je Mršić.

Dražen Laljek, glasnovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke, potvrdio je da su zaprimili dojavu iz koprivničkog Komunalca o određenoj količini mulja i stajskog gnoja koji je na Piškornicu odložila nepoznata osoba, a u tijeku su izvidi policijskih službenika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije