Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKLAMACIJE

Trgovkinje otkrile kako kupci 'iznuđuju' povrat novca: 'Nakon godinu dana vratila je jaknu'

Ilustracija
Foto: Getty Images
02.03.2020.
u 11:18

Trgovkinja Ana se tako prisjetila žene koja je nedavno vratila tenisice nakon sedam mjeseci korištenja, a kao razlog je navela da jezik na njima stoji ‘nakoso’ što ju užasno živcira

Trgovkinje Ana i Željka odlučile su progovoriti o "besramnom ponašanju" kupaca kojem su u svom dugogodišnjem radu svjedočile nebrojeno puta. Objasnile su čime se sve hrvatski kupci služe kako bi "iznudili" povrat novca za dobro iznošeni proizvod ili, pak, za stari artikl dobili potpuno novi.

- Primjera radi, za nekakvu prigodu kupac kupi kombinezon za 300 kuna, iz njega izvuče konac i kaže da se radi o nekvalitetnoj izradi, odnosno materijalnom nedostatku na proizvodu. Mi joj prihvatimo reklamaciju, vratimo novac, a ona za taj iznos kupi fine salonke. Za tri mjeseca vraća se s tim istim salonkama, a na jednoj je odlomljena peta. Tvrdi kako je pukla sama od sebe, te opet da se radi o lošoj izvedbi. Činjenica je, ustvari, da je ona tu petu sama ‘iščupala’, što mi, naravno, ne možemo dokazati, jer je salonke iznosila i dosadile su joj - tvrdi trgovkinja Ana, pišu Vijesti.hr.

Njihovim tezama da se radi o dobro iznošenim proizvodima ide u prilog i činjenica da ih kupci znaju vraćati i nakon više od pola godine korištenja. Trgovkinja Ana se tako prisjetila žene koja je nedavno vratila tenisice nakon sedam mjeseci korištenja, a kao razlog je navela da jezik na njima stoji ‘nakoso’ što ju užasno živcira. Druga je pak, kaže, također nakon nekoliko mjeseci vratila balerinke s odlomljenim špicom tvrdeći da se radi o materijalnom nedostatku, a kada su joj reklamaciju uvažili kupila je ponovno iste balerinke.

- Među rekorderima je svakako žena koja je godinu dana nakon kupnje došla vratiti jaknu s krznenim rubom jer joj se krzno ‘slijepilo’ nakon što ju je oprala, vjerojatno na pogrešnoj temperaturi. I tu smo reklamaciju uvažili. Što još uopće reći? - kaže trgovkinja Željka koja se baš kao i Ana nagledala svega u branši pa zaključuje da "ljudi stvarno znaju biti besramni".

Komentara 3

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
10:47 03.03.2020.

... i gle čuda, nijedna trgovina, ni jedan šoping centar nije propao! Čak obrnuto, množe se poput zečeva!

Avatar barba_barba
barba_barba
10:59 03.03.2020.

"besramno ponašanje" je prodavanje tenisica brenda Nike i Adidas za 150 €, proizvedenih za 10 € u Pakistanu i Bangladeshu ,od toga 0,5 € za radnu snagu, 3 € za materijal i strojeve i 6,50 za transport/logistiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije