Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAKOVI AFERE JANAF

Trgovina grobovima na Mirogoju: Voditeljica groblja odobrila kupnju vrijednih mjesta i svojim kćerima

Mirogoj
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
24.09.2020.
u 08:39

Ljerka Ćosić kaže da i u ovom slučaju nije ništa kriva i da ista pravila vrijede za sve.

Korupcijska afera Janaf, oko koje se posljednjih dana svađa državni vrh, glavna je tema u zemlji, no otkriće da je jedan od glavnih osumnjičenih Dragan Kovačević sebi osigurao preko veze grob u Aleji zaslužnih građana nije mnogima sjela.  

Bivša voditeljica Ljerka Ćosić odobrila je Kovačeviću da za života može dobiti dva grobna mjesta u Aleji zaslužnih, gdje se nalaze brojni hrvatski velikani, a poništenje te dodjele nije moguće jer je Kovačević mjesta dobio te u njih dodatno uložio. 

>> VIDEO Trgovina grobovima na Mirogoju 

Sada je pak otkriveno i da je Ćosić u posljednjih godinu i pol mandata odobrila i dodijelila dva neuređena grobna mjesta svojoj obitelji i to na vrijednoj lokaciji – na devetom polju. 

Riječ je o  grobnim mjestima koja su obitelji prodana neuređena nakon što za njih nitko nije plaćao naknadu 10 godina, a nitko nije ukopan 15 godina. Prema pisanju 24 sata, u travnju 2017. godine odobreno je prvo grobno mjesto zetu Matiji Pajurinu, a kćer Ana Ćosić Pajurin ne spominje se kao korisnica. U kolovozu iste godine odobreno je mjesto koje danas glasi na kćer Ivu i zeta Petra Cotu. Dva mjesta u blizini su jedno drugog, a nakon uređenja, u grobnice stane 12 lijesova. 

Ljerka Ćosić kaže da i u ovom slučaju nije ništa kriva i da ista pravila vrijede za sve. 

– Pa zar netko od mojih ne smije kupiti grob zato što sam ja tamo? Jesu oni jedini koji su kupili grob dok su živi? Poslali su zahtjev i nakon odobrenja platili su cijenu koja je određena. Kao i svatko drugi – kazala je Ćosić koja je odbacila optužbe da je pogodovala svojoj obitelji i tvrdi da nije točno da je u to doba bilo manjka mjesta.

– Koja će mjesta ići u prodaju, a koja će biti ostavljena za smrtne slučajeve, odlučuje kolegij. A kod mene je sve išlo preko prodaje. Podnijeli su zahtjev koji je odobren, jednako tako ste mogli i vi podnijeti i bili biste u jednakopravnom položaju – kaže Ćosić, pišu 24sata. 

VIDEO: Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Komentara 34

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:48 24.09.2020.

Sad je to Aleja lopova...

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:55 24.09.2020.

Treba ih pustiti, niti jedan velikan, pisac, umjetnik, znanstvenik više sigurno ne želi biti tamo ukopan (ako mu to uopće išta znači), sad se to već povezuje s malograđanštinom, lopovlukom i neradom....znači Aleja Antivelikana. Što god dotakne takva vrsta ljudi pretvori u go*no...

KU
Kultura
09:12 24.09.2020.

I ta se natrpala love kao i svi gradonacelnikovi ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije