Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVA POBJEGLA

Trgovanje ljudima u Zagrebu: Muškarca maltretirali, tukli i prisiljavali na prosjačenje

Zagreb: Uz obaveznu opremu na remenu policijskog službenika mjesto pronašla i zaštitna  maska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
08.07.2020.
u 16:33

Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog maltretiranja i zlostavljanja koje je trajalo do kraja lipnja, oštećeni je uspio pobjeći

Zagrebačka policija osumnjičila je dvojicu muškaraca za trgovinu ljudima, tereteći ih da su od rujna 2019. sustavno prisiljavali svoju žrtvu na prosjačenje, ali je i omalovažavali, vrijeđali i fizički zlostavljali. Policijskim istraživanjem obuhvaćeni su 59 i 61 godinu stari muškarci za koje se sumnja da su žrtvu primili u njihovu kuću u Maksimiru te ga, uz obmane i zlouporabu njegova teškog položaja, iskorištavali kao radnu snagu.

Osumnjičeni su znali da oštećeni ne može samostalno osigurati stambeni prostor pa su ga počeli prisiljavati na prosjačenje u raznim mjestima u Zagrebu i Samoboru. Pritom su od svoje žrtve zahtijevali da dnevno mora pribaviti određeni iznos. Oštećenog je na lokacije za prosjačenje automobilom odvozio 59-godišnjak koji je svoju žrtvu imao pod stalnim nadzorom, utvrdila je zagrebačka policija.

Kad ne bi uspio isprositi traženi novčani iznos, osumnjičeni bi ga omalovažavali, vrijeđali i fizički zlostavljali. Sumnja se i da su oštećenom zabranili samovoljno napuštanje stambenog prostora, a sve s ciljem uspostave potpunog nadzora nad njim. Sav novac koji bi oštećeni isprosio, osumnjičeni su zadržali za sebe, a oštećenom su davali samo hranu i osnovne životne potrepštine.

Nakon sustavnog fizičkog i psihičkog maltretiranja i zlostavljanja koje je trajalo do kraja lipnja, oštećeni je uspio pobjeći i svoje zlostavljače prijaviti policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije