Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netipična meta

Trgovac umjetninama naručio otmicu Hanžekovićeva zeta

marijan hanžeković
Marko Prpić/PIXSELL
24.10.2011.
u 17:58

Policija je kazneno prijavila šest osoba za slučaj Krešimira Čorka. Je li se on organizatoru otmice zamjerio zbog nekih njihovih privatnih ili poslovnih odnosa može se nagađati

Šest osoba policija je kazneno prijavila Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da su u ožujku na Jarunu sudjelovale u pokušaju otmice poduzetnika Krešimira Čorka, inače bivšeg zeta poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića. Danas su dovedene na ispitivanje u tužiteljstvo, nakon čega će se odlučiti hoće li se i za koliko osoba tražiti određivanje istražnog zatvora.

Frizerka nogometaša

Prema neslužbenim informacijama, glavni organizator čitave operacije bio je Goran S., trenutačno u Južnoj Americi, poznat kao trgovac umjetninama.

Koliko je poznato, za neutvrđen iznos novca angažirao je Lea S., Marka V., Marka G. i još jednu osobu da Čorka otmu, no koji je motiv u pozadini ove priče još se ne zna. U sve je, koliko se zna, bila upetljana i Bernarda Č., vlasnica poznatog frizerskog salona u središtu Zagreba u koji zalaze mnoge osobe iz javnog života poput, primjerice, Zdravka Mamića i Miroslava Ćire Blaževića, koja inače živi s Goranom S. Ona je, neslužbeno doznajemo, uhićena na graničnom prijelazu Bregana pri izlasku iz zemlje kada je, koliko je poznato, trebala otputovati Goranu S. u posjet. Kod nje je, prema neslužbenim informacijama, pronađeno oko 20.000 eura koje mu je trebala predati. Za što mu je novac trebao poslužiti još se ne zna. Čorka su, podsjetimo, krajem ožujka na Jarunu presrela trojica muškaraca te ga pokušala ugurati u automobil slovenskih registracija, za koji je utvrđeno da je ukraden u Zagrebu, a da su slovenske pločice skinute s drugog auta, ali im se uspio otrgnuti i pobjeći. U vezi s nemilim događajem poduzetnik proljetos, iz nekog nepoznatog razloga, nije želio surađivati s policijom. Njegovim napadačima ipak se brzo ušlo u trag. Tako se ustanovilo da su ga osumnjičeni dulje vrijeme pratili zbog čega su redovito boravili pred njegovim stanom u naselju Vrbik. Goran S. u to je vrijeme boravio u metropoli, no, po svemu sudeći, kada je shvatio da im je policija za petama, odlučio je napustiti zemlju. Južnu Ameriku, čini se, nije slučajno odabrao kao skrovište. Postoje sumnje da ondje boravi zbog šverca droge te da je po toj kriminalnoj aktivnosti poznat u narkomiljeu izvan granica Hrvatske.

Krađa Glihinih slika

Goran S. već je imao problema sa zakonom. Ranije ga se teretilo za pedesetak kaznenih dijela, uglavnom imovinskih, a bio je 2005. godine uhićen i zbog sumnje da je bio umiješan u krađu 150 umjetničkih slika Otona Glihe vrijednih oko 10 milijuna eura iz stana Irene Bašić, umjetnikove nasljednice. Koliko je poznato, organizator otmice i oštećeni od ranije se poznaju, a prema nekim informacijama bili su i u prilično dobrim prijateljskim odnosima zbog čega su viđani u razvikanim klubovima, poznatim po okupljanju zagrebačkog jet-seta.

Ono što također zbunjuje u čitavoj priči jest pitanje zbog čega su otmičari kao metu odabrali upravo Čorka, a ne nekog slabijeg člana njegove obitelji, poput djeteta, za kojeg bi kasnije mogli tražiti otkupninu. Je li se Čorak organizatoru otmice možda zamjerio zbog nekih njihovih privatnih ili poslovnih odnosa, može se nagađati s obzirom na to da je ovaj u Južnoj Americi, zbog čega će za njim i biti raspisana međunarodna tjeralica, a ostali osumnjičeni za sada još šute.

Komentara 14

EH
eho1
18:43 24.10.2011.

oteli su ga valjda radi ovrhe od HRT-a

PI
PIDOČA
18:49 24.10.2011.

kažu-pričaju da je jedan od najbogatijih Hrvata, zaista malo čudno:-))

HA
Harpoon
21:08 24.10.2011.

Kruži priča da su u mešetarenja najatraktivnijim zemljištima na najskupljim lokacijama umiješana najzvučnija imena odvjetničke mafije u Hrvata. Svi šute a svi znaju. Živi bili pa vidjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije