Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Trener u pritvoru jer je pipkao djevojčice, najmlađoj je bilo 11 godina

21.09.2018.
u 19:41

Najmlađoj oštećenici je bilo 11, a najstarijoj 17 godina. Tužiteljstvo ga sumnjiči za više djela spolnog uznemiravanja, bludnih radnji, spolne zloporabe djeteta starijeg od petnaest godina

Muškarac (66), inače trener u jednom borilačkom klubu u Zagrebu, osumnjičen je za više djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Istovremeno, sudac istrage je odbio prijedlog tužiteljstva da se 66-godišnjaka pritvori i zbog opasnosti od ponavljanja djela, pa će Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, na taj dio odluke žaliti.

Osvajao državna prvenstva

Kako se sumnja, 66-godišnjak je od 2003. do 2015. kao trener jednog kluba u kojem se trenira borilački sport spolno zlostavljao i u više navrata spolno uznemiravao četiri djevojčice i djevojke. Najmlađoj oštećenici je bilo 11, a najstarijoj 17 godina. Tužiteljstvo ga sumnjiči za više djela spolnog uznemiravanja, bludnih radnji, spolne zloporabe djeteta starijeg od petnaest godina...

Drugim riječima, 66-godišnjak se sumnjiči da se oštećenicima neprimjereno obraćao aludirajući na seks, da ih je pipkao ili od njih tražio da njega pipkaju...

Riječ je o djelima za koje je zapriječena kazna od jedne do tri godine zatvora. Osumnjičeni se u mladosti i sam bavio borilačkim sportovima te je osvajao državna prvenstva. Uz to je čelnik saveza jednog borilačkog sporta, a od 2013. visoko kotira i u europskoj federaciji tog sporta.

Ukratko, riječ je o dugogodišnjem sportskom dužnosniku koji je obnašao visoke funkcije u sportu koji predstavlja. Neugodna priča za njega je krenula prije desetak dana kada ga je jedna od djevojka koju je seksualno uznemiravao prijavila policiji. Nakon što je oštećenica ispričala što joj se događalo, policija je počela s provođenjem izvida i prikupljanjem podataka, pa je u nekom trenutku zakucala i na vrata 66-godišnjaka.

Pretražen mu je stan i izuzeto sve što bi moglo biti korisno u rasvjetljavanju djela za koja se sumnjiči. Detalji cijele te gnjusne priče nisu poznati jer je policija, kao i uvijek u ovakvim situacijama, radi zaštite žrtava, zakopčana do grla. Stoga za sada nije poznato je li oštećena nekome ispričala što joj se događa ili je 66-godišnjaka sama prijavila policiji. Poznato je samo da se sve to događalo najmanje osam godina, što znači da će policija i tužiteljstvo vjerojatno provesti sveobuhvatnu istragu.

Razgovarat će sa svima

Tijekom te istrage prikupit će se svi materijalni i personalni dokazi. Odnosno, istražitelji će vjerojatno pregledati mobitel i računalo 66-godišnjaka kako bi ustanovilo je li oštećenicama preko mobitela i računala slao poruke ili fotografije neprimjerenog sadržaja.

Isto tako istražitelji će razgovarati i s oštećenicima te ljudima iz obiteljskog, poslovnog i sportskog okruženja 66-godišnjaka, a istraživat će se i je li bilo još žrtava. Sve te radnje moći će se provesti nakon što rješenje o provođenju istrage protiv 66-godišnjaka postane pravomoćno te nakon što se razmotre žalbe na određivanje istražnog zatvora. 

Komentara 8

RI
rimac444
21:33 21.09.2018.

Koliko žena pipka i iskorištava maloljetnike i o tome se nitko ne brine ni javlja. Za ružne babe to je normalno

DH
dalibor.hren
07:00 22.09.2018.

Od 2003. je prošlo 15 godina! Gdje ste, moje dame, bile svo to vrijeme? Kako će netko, nakon toliko vremena, dokazati nevinost ili krivicu?

NO
nogogaz
09:02 22.09.2018.

Balkantolici su opasni. A na sricu nije svestenik....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije