Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA POMOĆ

Treći Končarev konvoj darivao stradale Posavce

Končar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/4
09.10.2014.
u 15:51

Končarevci su odlučili neposredno donirati pomoć obiteljima

U Račinovce, Rajevo Selo, Posavske Podgajce i Gunju po treći put je stigao Končarev konvoj koji je, kao i svaki put do sada, stradalima u svibanjskoj poplavi donio mnoštvo darova koji će im dobro doći. Končarevci su odlučili neposredno donirati pomoć obiteljima, a ne na jedno mjesto odakle bi se daje pomoć raspoređivala.

- Obiteljima smo donirali 50 kućanskih aparata, u Područnoj školi u Strošincima uništen je u poplavi gotovo sav inventar, pa im je Končar donirao 2 školska ormara i ploče, te 5 računala koje će koristiti učenici prvog do četvrtog razreda i polaznici Male škole. Nekoliko obitelji u Rajevom Selu i Gunji dobili su pakete sa sredstvima za osobnu i kućnu higijenu, kućne potrepštine, školski pribor i opremu za djecu. Ove, a i ranije darivane stvari u prijašnjim konvojima, prikupili su zaposlenici Končara svojim dobrovoljnim prilozima - kaže Renata Godek, direktorica marketinga i informiranja zagrebačkog Končara dodajući kako su darivali i obitelj Vejo u Gunji za koju su doznali iz Večernjeg lista da je vrlo siromašna i da im je poplava uništila svu imovinu pa su im uručili donaciju odjeće, obuće, kućanskih potrepština, sredstava za osobnu i kućnu higijenu, također što su ih prikupili radnici Končara.

U prijašnjim Končarevim konvojima na poplavljeno područje, dostavljeno je 200 kućanskih aparata, obiteljima je podijeljeno više od 100 paketa sredstava za osobnu i kućnu higijenu, igračaka, odjeće, pribora za školu. Osnovnoj školi u Gunji darovali su kućanske aparate i osobna računala, a udruzi Zvjezdica, koja brine za djecu i mlade s posebnim potrebama, u Gunji, kućanski i drugi aparati potrebni za rad udruge. Kontejnerskom naselju u Gunji darovali su 6 perilica-sušilica.

Končar će i dalje nastavljati pomagati poplavljena područja, najavljuje Renata Godek dodajući kako su jedan konvoj pomoći uputili i u poplavom stradala mjesta bosanske Posavine, a dio je upućen Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i podijeljen obiteljima u Zenici, Tuzli i Maglaju. Odvezena je pomoć u Zenicu, čovjeku kojega su Končarevci upoznali prilikom predaje donacije Caritasu BiH, a riječ je o čovjeku je ostao bez kuće i terena na kojem je kuća bila, pomoć mu slabo stiže, a nema ništa, pogotovo nema hrane, pa su prikupili pomoć u odjeći, obući, kućanskim potrepštinama i hrani, kako bi mu bar malo pomogli.

>> Končar donirao 290 kućanskih aparata poplavljenima u Bosni i Hercegovini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije