Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavle Kalinić

'Treba uvesti obvezan vojni rok za sve, i žene i muškarce, odmah nakon srednje škole'

Pavle Kalinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.11.2018.
u 12:09

Hrvatska se ponaša kao da nikad nije bila u ratu, kao da je Švicarska. A mi nikad nećemo biti Švicarska niti smo po mentalnom sklopu Švicarci, rekao je Kalinić

Pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za upravljanje u izvanrednim situacijma Pavle Kalinić smatra kako treba uvesti obvezan vojni rok za sve, i žene i muškarce, odmah nakon srednje škole. 

Izjavio je to gostujući na N1 televiziji gdje je glavna tema bilo pitanje migranata

- Problem Hrvatske je što u svim segmentima kasni, pa i u ovom. Problem izbjeglica nije hrvatski problem nego problem cijele EU. Trebaju postojati zajedničke policijske snage koje bi se brinule za to. Stvara se dojam da oni dolaze u Hrvatsku. Ne dolaze. Hrvatska je tranzitna zemlja, oni žele u Njemačku. Njemačka ima 900.000 radnih mjesta godišnje, otvaraju se nova...- smatra Kalinić koji dodaje kako se u Hrvatskoj priča o migrantima jer se o industriji ne može pričati

- Hrvatska se ukrcala u tu temu jer ne može raspravljati o industriji. Hrvatska je zaostala u 20. stoljeću, nije uspjela ući u 21. stoljeće. Zagrebačko sveučilište je potonulo na 800. mjesto, mi trebamo reformu. Kod nas se uče latinski i grčki, to je prošlo svršeno vrijeme. Vi morate nešto proizvoditi da bi bili konkurentni. Ni EU ne zna kako dalje, zato se toliko provlači pitanje tog Marakeškog sporazuma. Europa se mora integrirati, mora imati zajedničkog ministra finincija. Predugo traje donošenje Marakeškog sporazuma. Zašto? Jer je ljepše o tome raspravljati nego o nečemu drugom - poručio je Kalinić koji smatra kako Hrvatska loše kontrolira situaciju s migrantima na svojoj granici, ali kako ni slanje vojske na granicu ne bi puno pomoglo.

- Preduvjet bi bio da imate vojsku. Nisam siguran da Hrvatska može svojom vojskom pokriti granicu. Hrvatska vojska nije brojčano dovoljna, a i ispodprosječno je opremljena. Dugoročno, treba uvesti obvezan vojni rok za sve, i žene i muškarce, odmah nakon srednje škole. Da ljudi nauče neke osnovne stvari... Hrvatska se ponaša kao da nikad nije bila u ratu, kao da je Švicarska. A mi nikad nećemo biti Švicarska niti smo po mentalnom sklopu Švicarci.. - zaključio je Kalinić.

>> Pogledajte kakva je bila situacija s migrantima na GP Maljevac

 

 

 

Komentara 33

DA
darwil
12:28 20.11.2018.

Ovaj Bandićev uhljeb ništa nije učinio korisno već samo kad govori o Bandiću kao da mu bonboni izlaze iz usta, osim toga nepotreban ured koji je on izmislio i nepotrebni uhljebi koji pod bogom ništa ne rade već igraju igrice.Daj se makni već jednom i bavi se nećim za sebe imaš Bandića.

Avatar rubinet
rubinet
12:35 20.11.2018.

Divim se Dotičniku. Radi nepotreban posao za dobru plaću.

OK
okolo
12:39 20.11.2018.

da švicarci imaju " komšiluk" kao mi, bili bih militantniji od izraelca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije