Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Grmoja:

'Treba pogledati tko upravlja većinom institucija i informacija'

Nikola Grmoja
Patrik Macek/PIXSELL
01.02.2019.
u 13:53

Mostov Nikola Grmoja osvrnuo se na problem curenja informacija iz istraga i službenih dokumenata iz institucija

Mostov Nikola Grmoja najavio je danas kako će amandmanom tražiti da u Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, o kojem danas Sabor raspravlja, uđe odredba kojom se brani sprječavanje prijavljivanja nepravilnosti i utvrđivanje tih nepravilnosti.

Potaknula ga je na to, pojašnjava, odluka ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić da udalji s dužnosti zaposlenika Damira Sabljaka nakon što je ukazivao na nepravilnosti i netransparentno trošenje novca u ministarstvu. Sabljak je, podsjeća Grmoja, o tim nepravilnostima svjedočio i pred Antikorupcijskim vijećem, kada im je i glavni inspektor Ministarstva, uvjerava Grmoja, potvrdio da su doista u ministarstvu prekršeni interni pravilnici.

- Vrhunac je licemjerja da se Vlada i njeni članovi tako ponašaju, a predlažu nam Zakon o zviždačima. Kada sam tu u Saboru premijera pitao o ovome, odgovorio je da takve predstavke kakvu je Sabljak podnio obično ne vode nikamo, da bi odmah nakon toga stiglo rješenja USKOK-a da je odbacuje – kaže Grmoja kojemu je apsurdno, nastavlja, da Sabljak kao podnositelj prijave do danas nije dobio rješenje o odbačaju od USKOK-a, što bi prema zakonu trebao, a isto ne uspijeva dobiti ni Antikorupcijsko vijeće koje je isto zatražilo budući da se bavilo Sabljakovom predstavkom.

- Osim toga, prijava mu je odbačena bez da ga je itko pozvao da svjedoči. Sasvim je jasno o čemu se ovdje radi. Sabljak je u srijedu trebao biti i na službeničkom sudu zbog svega, no rasprava je odgođena, eto kako kod nas završe prijavitelji nepravilnosti – prigovorio je Grmoja na konferenciji za medije u Saboru.

Osim toga, osvrnuo se na problem curenja informacija iz istraga i službenih dokumenata iz institucija, referirajući se na afere SMS, elita prostitucija, ministar Tolušić i propali posao nabavke borbenih zrakoplova.

- Svakako bi bilo dobro provesti istragu da vidimo tko pušta te dokumente. Treba pogledati tko upravlja većinom institucija i informacija, taj ih vjerojatno i pušta u javnost – zaključuje Grmoja. 

Pogledajte video - Ivanković: Američko veleposlanstvo u Zagrebu bilo je za grčku ponudu F-16 



 
Ključne riječi

Komentara 20

Avatar zajutrak
zajutrak
14:03 01.02.2019.

Čim svaki dan objavljuju Grmoju, Karleušu ili Vidovića, jasno nam je da drušvo nije ljubitelj Hrvatske .

DU
Deleted user
18:54 01.02.2019.

stvarno treba biti dooobro nesposoban kao politicar i kao stranka pa izgubit mjesto potpredsjednika vlade, vodeca ministarstva i sve pozicije u drustvu za samo sat vrimena, pa se onda takvi politicari usude jos nesto progovarati i kritizirat druge, da ne pricam o kucnom odgoju, pristojnosti i osnovnim pravilima ponasanja u visokoj politici, ono, ni milorad dodik im nije ravan

Avatar puky
puky
17:48 01.02.2019.

Nemoguće je pronaći državu u kojoj ovakve budaletine kakve su iz sekte MOST i "živi zid" upravljaju institucijama i informacijama. Sad kad su jadnike stvarni i cjeloviti dokumenti o prodaju izraelskih F16 dotukli sad im je curenje informacija glavna tema.a. Imam i zato rješenje! Osnovati saborski odbor za psihičko mućenje sastava: grbin, matić, grmoja, maras, pernar, a hasanbegović bi bio moderator. Uhvatiti kepeca ilka čimlića, privesti ga ovom povjerenstvu i psihički ga mučiti dok ne otkrije izvor od koga je dobio prvu stranicu dokumenta o američkim namjerama u svezi F16 "hrvatska barak". Sunce ti žarko nakon dvadeset minuta ispitivanja od strane ovih i slovkanja hasanbegovića sve bi priznao. Sunce ti žarko a tko ne bi? Terminator bi priznao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije