Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitski sdp:

'Tražimo ili smjenu ravnatelja Doma za starije ili ostavku župana Bobana'

Ivan Škaričić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
25.04.2020.
u 18:10

U priopćenju poslanom medijima predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur podsjeća kako je petnaest štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu deset dana imalo temperaturu, no nisu poduzete odgovarajuće protuepidemijske mjere.

Predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur poručio je u subotu popodne da, ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma za starije i nemoćne Ivana Škaričića, župan Blaženko Boban mora podnijeti ostavku. U priopćenju poslanom medijima podsjeća kako je petnaest štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu deset dana imalo temperaturu, no nisu poduzete odgovarajuće protuepidemijske mjere. Jasno je, smatra, da netko u tako ozbiljnoj situaciji nije obavio svoj posao.

"S obzirom da zdravstvena inspekcije nije našla elemente krivog postupanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i liječnice, očito je da je netko drugi napravio ozbiljan propust koji je rezultirao zarazom više desetaka starijih i nemoćnih osoba kao najrizičnije skupine. I devet je ljudi umrlo. Radi se o ogromnoj grešci s užasnim posljedicama. Ravnatelj Ivan Škaričić po Statutu organizira i odgovoran je za stručni rad Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu. Stoga je sasvim jasno od prvog dana da je odgovoran po službenoj dužnosti", stoji u priopćenju.

Splitski SDP  je poručio da Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu mora odmah razriješiti dužnosti ravnatelja Ivana Škaričića, a ako to ne učini, tada župan Blaženko Boban mora razriješiti dužnosti članove Upravnog vijeća

Video: Evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne

"Župane, ravnatelja Doma Ivana Škaričića treba odmah smijeniti zbog toga što bilo kakvo dodatno odgađanje ozbiljno narušava povjerenje u sustav tijekom epidemije. Ovdje se ne radi o sitnom propustu, već o iznimno ozbiljnoj situaciji. Bez reakcije nadležnih šalje se svima ostalima na odgovornim dužnostima poruka da se nerad i nered s višestrukom smrtnom posljedicom tolerira. Ako ne dođe do trenutačne smjene ravnatelja Doma i tako barem pokušaja vraćanja povjerenja u sustav, onda mora podnijeti ostavku splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban", navodi se na kraju priopćenja.

Komentara 4

DY
dynasty1402
18:34 25.04.2020.

Crveni su malo pobrkali lončiće....oni bi smjenjivali, oni rade svoje programe za gospodarstvo ( dokazali su se u zadnjem mandatu ), oni rade epidemijske mjere.... da, to bi mogli da su na vlasti no Bogu hvala nisu i nadam se da barem daljnjih min 30 godina neće biti jer oni upropaste sve. Jedino sto mogu a na žalost to i sada u ovoj krizi rade, stvaraju podjele, djele nas na ustaše i partizane, truju narod na čelu sa svojim neznalicom i lijencinom Zokijem.....jadno i sramotno...!!!!!!!

DU
Deleted user
21:16 25.04.2020.

A šta će te tražiti ako Boban ne dadne ostavku i ovoga iz doma ne smjene.

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
22:47 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije