Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Civilno društvo

Traži se saslušanje šefa HRT-a zbog ukidanja emisije Montirani proces

Montirani proces
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
25.03.2016.
u 06:30

Hrvatsko novinarsko društvo, Građanski odbor za ljudska prava, Antifašistička liga, Domino, GONG te organizacije aktivne u Platformi 112 traže saslušanje v.d. ravnatelja HRT-a kako bi se objasnila konkretna argumentacija koja stoji iza te odluke

Ukidanje emisije “Montirani proces” primjer je nedopustivog političkog pritiska na javni servis kojem se treba hitno oduprijeti, tvrde Hrvatsko novinarsko društvo, Građanski odbor za ljudska prava, Antifašistička liga, Domino, GONG te organizacije aktivne u Platformi 112.

Nabrojene organizacije poslale su otvorena pisma u kojima traže da Programsko vijeće HRT-a raspravi i očituje se o utemeljenju i poštivanju procedura pri donošenju odluke o neemitiranju emisije, da Vijeće za elektroničke medije obavi nadzor te da saborski Odbor za ljudska prava održi javno saslušanje v. d. ravnatelja HRT-a kako bi objasnio konkretnu argumentaciju koja stoji iza te odluke. 

>>Procurili kadrovi neobjavljene epizode 'Montiranog procesa'

>>Hrvatsko društvo pisaca i Hrvatski P.E.N. zgroženi ukidanjem 'Montiranog procesa'

Komentara 137

Avatar franjolino
franjolino
07:19 25.03.2016.

Civilno drustvo koje terorizira drustvo i privatizira javni prostor.

GO
Gomila
07:20 25.03.2016.

Srpsko civilno drustvo sa Karadzicem na celo trazi saslusanje sa HRT

Avatar comparator
comparator
07:02 25.03.2016.

Ne vidim kvalitetu te emisije osim naravno politički sklepane podvale odlazećih ljudi koji iza sebe žele ostaviti što više nagaznih mina. S odlaskom vladajućih ekstremista jedniostavno nije bilo moguće u toj đungli emisija političkog deestruiranja pronaći prostor za normalan program.. Hrvatska javnost bombardirana je kroz medije mržnjom prema demokraciji kroz prizmu jednoumlja koje je na perfidan način plasiralo svoje ideje u tolikoj mjeri koja je nedopustiva za pluralno društvo. Sloboda ne znači i monopol na medije . S gnušanjem odbacujem ove orkestrirane napade komunističke ljevice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije