Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hns u izborima

Traži se nasljednik Štromara, moguće i spajanje s Čačićem?

Zagreb: Saborski zastupnici nose različite zaštitne maske
Patrik Macek/PIXSELL
16.11.2020.
u 06:32

U javnosti su se pojavile i špekulacije da bi jedna od opcija za HNS mogla biti i spajanje sa strankom Reformisti koju vodi Radimir Čačić, bivši šef narodnjaka koji je iz HNS-a isključen još 2014. godine.

Nakon samo pola godine na čelu Hrvatske narodne stranke (HNS) Predrag Štromar odlučio se povući s te dužnosti.

Naime, budući da Štromar više nema želju biti predsjednik HNS-a, a i HNS-ova pravila nalažu unutarstranačke izbore nakon parlamentarnih, u toj se stranci moraju organizirati unutarstranački izbori, na kojima će se izabrati i novi predsjednik, ali i novo vodstvo. Izbori u HNS održat će se 12. prosinca. Stranka će tada birati novog predsjednika, zamjenika predsjednika i dva potpredsjednika, a do sada, kako doznajemo u toj stranci, nitko još nije istaknuo svoju kandidaturu. Ipak, s imenima potencijalnih nasljednika Predraga Štromara u javnosti se već špekulira pa se tako kao mogući nasljednik spominje i Milorad Batinići, bivši predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Saboru koji do sada u javnosti tu informaciju nije ni potvrdio ni demantirao.

U javnosti su se pojavile i špekulacije da bi jedna od opcija za HNS mogla biti i spajanje sa strankom Reformisti koju vodi Radimir Čačić, bivši šef narodnjaka koji je iz HNS-a isključen još 2014. godine. Isti izvori kažu i da je Čačićev uvjet za to odlazak Predraga Štromara s čelne pozicije. Batinić je prije nekoliko dana za 24 sata kazao kako nije bilo nikakvih direktnih pregovora s Čačićem i da su priče o tome i da je on tražio micanje Štromara rekla-kazala. Naš izvor iz HNS-a kaže pak kako najjača HNS-ova organzacija, ona varaždinska, na mogućnost spajanja ne gleda blagonaklono i da se na tijelima stranke o spajanju s Reformistima nikada nije razgovaralo.

– Sudeći po tome što govore ljudi na terenu, to se neće ni dogoditi – kaže naš izvor iz vrha HNS-a.

Komentara 7

Avatar faust
faust
07:17 16.11.2020.

Teško kompromitirana, korumpirana, klijentelistička, posve nebitna strančica, koja bi da je pravde trebala nestati baš kao i Reformisti.

BU
burn
07:28 16.11.2020.

Prosrpske strančice s rukama u pekmezu.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
07:59 16.11.2020.

Slijepac vodi slijepca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije