Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽALBA TUŽITELJSTVA

Traže veću kaznu jer smatraju da je pet i pol godina zatvora premalo za višestruko silovanje 15-godišnjakinje

U Bjelovaru evakuirana zgrada suda zbog dojave o podmetnutoj bombi
Damir Spehar/PIXSELL
30.05.2021.
u 13:44

48-godišnjaku je istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke

Muškarac (48) na Županijskom sudu u Bjelovaru je prije dvadesetak dana nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora zbog višestrukog silovanja maloljetnice. Produljen mu je istražni zatvor u kojem je od uhićenja. Izrečena mu je i sigurnosna mjera doživotne zabrane obavljanja djelatnosti u kojima dolazi u kontakt s djecom. Nakon objave nepravomoćne presude tužiteljstvo je najavilo da će se žaliti, a sada je tu žalbu i podnijelo. Sporna im je visina izrečene kazne jer smatraju da je trebao dobiti višu.

Prema optužnici, 48-godišnjak se teretio da je u više navrata silovao 15-godišnju djevojčicu. Bio je optužen i za bludne radnje koje su počinjene pod prisilom. Kako je za bludne radnje zapriječena kazna od osam godina zatvora, a za svako silovanje od 15 godina zatvora, tužiteljstvo očito smatra da je jedinstvena kazna premala.

Detalja žalbe, kao ni cijelog slučaja nema jer je riječ o maloljetnoj žrtvi te o suđenju za seksualno delikte, a s takvih suđenja je javnost isključena radi zaštite žrtve. Inače, 48-godišnjaku je istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Komentara 5

Avatar ..SHEDOW..
..SHEDOW..
16:59 30.05.2021.

Amerika kao izvor večine zala na planetui ali tamo bi dobili minimalo 30 godina-MINIMALNO a vjerojatno i 40! Ovakve kazne kao da "pozivaju" ovakve bolesnike da to rade jer eto kazna je nikakva, doslovno! No ako ubojice koji gaze ljudee po cesti nisu po zatvorima kod nas onda ni ovo nije čudo.

DO
domagoj1492
21:32 30.05.2021.

Najbolje da uvedu lomaču i kamonovanje do smrti. Sve ostalo je svima premalo.

BA
baartol
16:51 30.05.2021.

15,5 godina trebaju dobiti i to bez imalo pomilovanja i skraćenja... i neka u zatvoru osjete što znači biti silovan ..imat će 100% iskusiti ako ništa drugo onda drško metle u svom čmaru jer nisu dobrodošli silovatelji djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije