Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATIKAN Javni poziv protivnicima progalešanje Ivana Pavla II. blaženim

Traže se protivnici beatifikacije Wojtyle

svi_ip2_txt.jpg
import
07.12.2006.
u 19:34

"Protivnici beatifikacije Ivana Pavla II. neka se hitno jave crkvenom sudu Rimskog vikarijata", poručili su teolozi vjernicima, odnosno svima koji se protive beatifikaciji Ivana Pavla II. Oni, naime, trebaju svoja obrazloženja poslati Rimskom vikarijatu, koji je 28. lipnja 2005. otvorio proces za proglašenje Karola Wojtyle blaženim.

Đavolji odvjetnik
Naime, čini se da razloga protiv beatifikacije Ivana Pavla II. ili nema ili ih nema dovoljno ili nisu valjani. "Kauza beatifikacije pape Wojtyle mora voditi računa i o svjedočenjima koja se tome protive, kao i o kontroverznim aspektima pontifikata", pišu teolozi. Naime, za dobar proces ima, čini se, premalo onih koji bi pomogli vražjem odvjetniku, kako se obično naziva osoba koja će na procesu govoriti protiv beatifikacije Ivana Pavla II.

Brojna čuda
Na adresu Rimskog vikarijata i postulatora kauze Slawomira Odera, poljskog svećenika, stiglo je oko 20 tisuća poruka na mnogim jezicima, a uglavnom je riječ o zahtjevima za beatifikaciju Ivana Pavla II. Među njima ima više slučajeva ozdravljenja. Treba se, međutim, utvrditi jesu li osobe ozdravile nakon što su molile, ili je to netko učinio u njihovo ime, za pomoć Ivana Pavla II. nakon njegove smrti 2. travnja 2005. Spominje se slučaj djeteta koje je ozdravilo od gluhoće, slučaj žene koja je izliječena od raka dojke, Meksikanka koja je zatrudnjela nakon što 14 godina nije mogla ostati u drugom stanju, a tu su i mnoga svjedočenja o ponovnom povratku vjeri. Ta ili neka druga čuda postulator će odabrati za obranu beatifikacije Ivana Pavla II.


Slučajevi ozdravljenja

Jedna se Talijanka molila papi, u vrijeme njegova pogreba, za ozdravljenje prijateljice oboljele od raka dojke, a ona je čudom ozdravila bez liječničke intervencije.

Jedna je Meksikanka zatrudnjela nakon 14 godina braka prirodnim putem nakon što se njena majka, kako tvrdi, molila papi.

Andrew Josephu dijagnosticirana je gluhoća. Njegova je majka molila Ivana Pavla II. da njena sina poštedi. Na sljedećem pregledu iznenađeni je liječnik ustanovio da dječak ima savršen sluh, piše majka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije