Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJELOVAR

Određene mjere opreza: Sud Ivanu Đakiću nije odredio pritvor

Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/12
09.01.2019.
u 19:09

Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odbio je prijedlog virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću, koji je u 18 sati pušten.

Nakon izlaska iz Županijskog suda u Bjelovaru Ivan Đakić (22) se kratko obratio novinarima poručivši da mu je žao, ali i da ne bi došlo do tolikog interesa javnosti za njegov slučaj da nije sin saborskog zastupnika.

Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage. Rekao je kako su na snazi mjere opreza i da će se Đakić sljedećih 15 dana morati redovito javljati.

Zamjenica virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva Magde Kovačević bila je predložila  određivanje jednomjesečnog pritvora Đakiću zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i širenje mržnje, no sudac istrage Ivan Garić prijedlog je odbio.

Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića proveo je noć u pritvoru i danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici.

Ivan Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima'  srbićima sretan božić". Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu i ispričao se, policija ga je uhitila. HDZ, iz kojeg se Đakić isčlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje. 

Ivan Đakić
1/7
Ključne riječi

Komentara 195

LU
lunar777
16:05 09.01.2019.

Zašto tako nitko nije odgovarao u Pupovčevim novostima kada su na naslovnici odrezali glavu Thompsonu sa srpom (i čekićem)? Aha to je satira... pljuc. Inače Đakić je šljam, i stariji i mlađi.

Avatar Croat
Croat
17:26 09.01.2019.

ovu budalu vuku u lisicama po sudu a zlocinci secu vukovarom i hrvatskom.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
16:00 09.01.2019.

mulcu stave lisice kao najvecem.kriminalcu a vukovarski chetnici privode se sa rukama.u dzepima.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije