Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivankovo

Načelnik traži da trgovine i pekarnice ne rade nedjeljom: To je dan za obitelj i Boga

Photo by Jasmin Schreiber on Unsplash
10.08.2018.
u 15:00

- Nedjelja je dan za obitelj i Boga, za opuštanje od tjedna koji je iza nas, a ujedno se pripremamo i za tjedan koji dolazi

Načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević, koji je godinu dana načelnik ove općine nedaleko od Vinkovaca, pozvao je vlasnike prodavaonica i pekarnica s područja Općine da u vrijeme blagdana i nedjeljom ne otvaraju svoje prodajne objekte.

- Nedjelja je dan za obitelj i Boga, za opuštanje od tjedna koji je iza nas, a ujedno se pripremamo i za tjedan koji dolazi. Trebaju se radnici i odmoriti, možda otići negdje u posjetu ili na izlet. Stoga mislim kako bi takvi prodajni objekti trebali ostati zatvoreni, a radnici kod kuće sa svojim obiteljima, kaže Miličević.

Tvrdi kako vlasnici tih prodajnih objekata neće biti financijski zakinuti jer će građani, kada se prilagode i prihvate da nedjeljom i blagdanom u Ivankovu ne mogu ništa kupiti u trgovinama, kupovinu obavljati dan ranije ili kasnije. Dodaje kako je i inače prodaja tim danima osjetno niža te da zarada ne može pokriti troškove struje, grijanja…

- Uvijek kada govorimo o Njemačkoj, Austriji i sličnim državama kažemo kako su one bogate, uređene i da je tamo lijepo. Ali ne kažemo da su tamo prodavaonice i pekarnice zatvorene. Moramo početi mijenjati neke stvari u glavi jer drugačije ne ide. Nedjeljom možemo jesti i kruh koji smo kupili dan ranije i ništa nam neće biti, kaže Miličević.

Općina je vlasnicima prodavaonica i pekarnica poslala pismo da im se jave ako ima nekih problema kako bi razgovarali i vidjeli što možemo učiniti kako bi pomogli. Još se nitko od njih nije javio za razgovor ali zato mogu reći kako su neki od prodajnih objekata nedjeljom i blagdanima zatvoreni.

Očekujem da će u budućnosti više reakcija, rekao je Miličević najavljujući kako će i prema Vladi RH obratiti se pismeno s prijedlogom da se jedinicama lokalne samouprave dozvoli da određuju radno vrijeme takvih prodajnih objekata.

Pri tome bi se trebale poštivati specifičnosti određenih mjesta jer nije isto radi se o Općini Ivankovo ili nekoj općini koja je prepuna turista. Nema ništa niti protiv toga da tržni centri rade nedjeljom ali bi zaposleni, kako ističe Miličević, morali znati zašto rade i da im je ta nedjelja bolje plaćena.

>> Vozeći po pješačkoj zoni, uništio zaštitarsku kućicu u Martićevoj

1/11

 

Komentara 23

BI
bijelocrveni
15:14 10.08.2018.

Bravo za nacelnika!

DU
Deleted user
16:58 10.08.2018.

Zašto onda crkva radi nedjeljom????

DU
Deleted user
19:04 10.08.2018.

Bravo za načelnika. Čestitamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije