Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Denver

Tri mjeseca nakon legalizacije marihuane kriminal pao za 14,6 posto

marihuana
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
08.04.2014.
u 20:00

Iako pad zločina nije nužno posljedično vezan s legalizacijom, nedvojbeno je kako nakon nje ipak nije došlo do 'eksplozije nasilja'

Tri mjeseca nakon što je američka savezna država Colorado legalizirala upotrebu marihuane u rekreativne svrhe, stopa kriminala u glavnom gradu Denveru se smanjila. Ukupni broj zločina u prva dva mjeseca ove godine manji je za 14,6 posto nego iste godine lani. Na razini cijele države zabilježen je pad nasilnih zločina za 2,4 posto, javlja Huffington Post.

Ove informacije u suprotnosti su s izjavama koje su uslijedile nakon što je 2012. godine marihuana legalizirana. Tada su naime, pripadnici policijskih snaga upozoravali na mogući porast zločina u slučaju legalizacije.

 - Očekujte više zločina i djece koja puše marihuanu. Cijela će zemlja platiti cijenu,  izjavio je okružni šerif David Weaver 2012. godine.

Iako pad zločina nije nužno posljedično vezan s legalizacijom, nedvojbeno je kako nakon nje ipak nije došlo do 'eksplozije nasilja'.

>> Hrvat koji popije gemišt za Holy je 'narkoman', a vlasnici kafića vjerojatno su za nju 'dileri'

Komentara 7

PE
Pemac49
20:14 08.04.2014.

Ja vam godinam tumacim .Konoplja ce Hrvatskoj bit od koristi ako budemo pametni, ali sad vidim U colorado je legalna u Albaniji je sve ok i na jos vise mjesta jedino kod pametnih Hrvata to je teska Droga jeste glupii Duhan kopji pusite u tim Cigaretama je mjesavina Umjetne Droge i Otrovniji je od Konoplje 3 puta zato jos jedan Apel na sve vas Pusace sadfite sami gdje stignete nek Hravtska procvate nije Drzava i Policija u stanju sve da unisti ni da hoce . PS Ja licno netrebam ni Duhan ni konoplju ali zelim pusacim dapuse ono sto je zdravije ! a Drzavi da ima koristi i novih radnih mjesta i industrije -- poz vas Golub

BL
bellator luminis
21:54 08.04.2014.

Ovi da legaliziraju sav kriminal na kraju bi se hvalili kako više nema kriminala, mulci na kvadrat! Što hoće reći ovaj članak: svi se napuše pa onda nisu nasilni, ili bolje je se drogirati nego biti nasilan? Pa kad see napušiš ko smuk valjda nisi sposoban za nasilje i zbog toga je pušenje trave "OK"! Jadno i žalosno kuda ide ovaj svijet.

BB
brle brkić
20:28 08.04.2014.

tovam dođe isto kao da legalizirate krađu pa se falite daje opao lopovluk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije