Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI SVIREPE PLJAČKE

'Čuli smo rafale. Molila sam Boga samo da živi dođemo do bolnice'

Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke zaštitarskog vozila nedaleko Osijeka
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/23
22.10.2019.
u 12:24

Prepad na zaštitare dogodio se na zabačenoj cesti okruženoj šumama i poljima. Zaštitari nisu u životnoj opasnosti

I dalje traje potraga za razbojnicima koji su u ponedjeljak oko 15 sati presreli zaštitarski automobil na cesti između Koprivne i Hrastina, u đakovačkom kraju, zapucali su po zaštitarima starima 28 i 41 godinu, obojicu su ih ozlijedili, pokupili novac i nestali.

– Pretraga je trajala do kasno u noć, danas se nastavlja. Na terenu su specijalna i interventna policija te kompletna Policijska postaja Đakovo – kazao nam je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

– Kaos, toliko je bilo strašno da toga nema ni u filmovima! Kada smo naišli, njih su dvojica bila pokraj auta, taj mlađi bio je sav okrvavljen. Suprug i ja vraćali smo se iz Koprivne, gdje imamo kuću, vukli smo krumpir u vreći, kante, pun automobil. Izvukli smo to sve, uvukli njih u auto. Uvijek imamo deku kad vozimo svašta, umotali smo mu noge krpama i u deku, bio je već bijel, sav u šoku. I drugi je ranjen, ali ne tako teško. Samo su ponavljali, onako skrušeno: "Jel' nam vi možete pomoći" – pripovijeda nam Marica Sučić, Osječanka koja je prolazila cestom između Koprivne i Hrastina u ponedjeljak oko 13 sati, netom nakon što su dvojica razbojnika izvela prepad na zaštitarski automobil i dvojicu zaštitara iz Slavonskoga Broda.

Supružnici Marica i Ivica na prvu su pomislili kako se dogodila prometna nesreća. Odmah su se zaustavili.

– Kažu, upucali su nas, istrčali su iz šume dvojica maskiranih. A mi, kada smo sjedali u naš auto u Koprivni, čuli smo rafale jer nama trebaju tri minute vožnje od kuće do tamo. Kaže muž: "Bože, koja budala puca usred bijela dana, odmah sam se sjetio rata." To nije bio pištolj, baš rafal, kalašnjikovi – nadovezuje se ona.

Odmah su po njima počeli pucati, automobil je stao jer su izbušili struju, spremnik goriva, ulja...

– Imali su pištolje, ali nisu ih uzeli, pomislili su da je gotovo i da ne vrijedi, ubit će ih ionako jer oni imaju automate – govori nam Marica.

Suprug je jurio prema bolnici, inače je profesionalni vozač, a Marica je odmah zvala policiju.

– Na brzinu sam govorila, uzrujana, rekla sam da jako jurimo pa da znaju ako nas sretnu negdje patrole da imamo dva ranjena čovjeka u koja su pucali. Da je ostao još nekoliko minuta, taj mlađi bio bi gotov, a mi imamo sina te dobi, strašno! Istrčali smo pred bolnicom iz auta i vikali da daju nosila. Odmah su ga u operacijsku salu odveli – potresena je ona.

Zaštitarski Caddy bio je sav izrešetan

– Nisu ih ni upozorili, samo su istrčali iz šume i zapucali – ističe.

Bili su oboje prisebni dok su spašavali zaštitare, no Marici je tek kasnije pozlilo.

– Mi od kuće do tamo imamo najviše četiri minute, a kada smo kretali, čuli smo rafale. Mogli smo naletjeti na njih, da nas ubiju – nastavlja. Razbojnici su zaštitarima uzeli sve – novac koji su prenosili, njihove pištolje te mobitele, vjerojatno kako ne bi mogli zvati pomoć.

– Prošli smo u Antunovcu kroz crveno svjetlo, toliko smo bili izvan sebe, ljudi su nam mahali, trubili, psovali, gužva jer su baš svi išli s posla, a ne znaju koga mi vozimo u autu. Molila sam Boga samo da živi dođemo do bolnice – govori hrabra Osječanka.

Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke zaštitarskog vozila nedaleko Osijeka
1/23

I drugi je zaštitar ranjen u nogu, ali mogao je hodati. Policijske inspektore zatekli smo i u jedinoj trgovini u obližnjim Šodolovcima, u Koprivni prodavaonice nema. Pregledavali su, naime, snimke videonadzora u trgovini. Inače, trgovina nije radila u ponedjeljak popodne, kao ni inače, ali su vrtjeli snimke otprije.

Aleph Tau zaštitarska je tvrtka u kojoj je danas oko podne bila policija.

– Stvarno bih voljela da nekome mogu nešto reći, ali izričito nam je policija zabranila davati izjave. Naši djelatnici nisu životno ugroženi, hvala Bogu, žive su glave. Vlasnik je tvrtke trenutačno u policiji, stvarno je ludnica, od jutra nam je policija u firmi – rekli su nam kratko u zaštitarskoj tvrtki Aleph Tau.

Jedan je zaštitar njihov dugogodišnji djelatnik, dok je drugi kraće u firmi.

Policija sa štapovima u rukama pretražuje doslovce svaki grm na cesti gdje se zločin dogodio. Samo mjesto prepada okruženo je šumom, nalazi se na oštrom zavoju, a na cestu izlazi šumski put. Vidljivi su i kredom obilježeni tragovi kočenja koji vijugaju. Pretpostavlja se da pripadaju zaštitarskom vozilu.

Cesta između Hrastine Koprivne otvorena je za promet, ali je policija na svakom koraku.

Podsjetimo, prepad na zaštitare dogodio se na zabačenoj cesti okruženoj šumama i poljima. Razbojnici su iskočili iz šume i otvorili paljbu pa je moguće kako je riječ o dobro pripremljenoj organiziranoj akciji.

 Zaštitari nisu u životnoj opasnosti

– Jedan je pacijent nakon obrade pušten na kućnu njegu, dok je drugi hospitaliziran na Odjelu za traumatologiju te se nalazi izvan životne opasnosti – izvijestili su iz Ravnateljstva KBC-a Osijek o stanju ranjenih zaštitara.

VIDEO Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke kraj Osijeka

 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar southman
southman
09:52 22.10.2019.

Srem nije daleko. Kao ni onima iz Dubrovnika Trebinje.

PA
Pahor
10:02 22.10.2019.

Soli na rep

ŽA
žalosnababanarikača
10:05 22.10.2019.

Ubosnu pobjeglo, na početni položaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije