Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na kliškoj cesti

Tragediju uzrokovala vozačica auta: 'Djeca su plakala i vrištala...'

Sudar dva autobusa i automobila na  staroj Kliškoj cesti
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/14
14.10.2019.
u 21:27

Nesretna žena vozila je osobni automobil u pravcu Sinja i prešla je u suprotni trak u kojem je bio autobus Prometa Makarska, pun putnika, uglavnom učenika i radnika koji su išli u Split. Vozač ju je pokušao izbjeći, skrenuo je u lijevi kolnički trak pa udario u drugi autobus u kojem su se vozili vojnici

Jedna osoba smrtno je stradala, a 14 ih je ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći na staroj kliškoj cesti u kojoj su sudjelovali osobni automobil i dva autobusa. Nesreća se dogodila u 7 sati i 37 minuta  na Županijskoj cesti u Ulici Kneza Trpimira. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je nesreću prouzročila vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark (56) koja je prešla u suprotni  trak i udarila u autobus Setra M3 splitskih registracija, doznaje se večeras u Općinskom državnom odvjetništvu. 

Poginula je 56-godišnja žena, vozačica osobnog automobila splitskih registarskih oznaka marke Chevrolet Spark, a prema informacijama iz KBC-a Split, nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen. Riječ je uglavnom o trzajnim ozljedama i lomovima kostiju.

Bubnjanje, krš i lom

Nakon očevida utvrdit će se uzroci nesreće, a prema svjedočenjima očevidaca prouzročila ju je vozačica osobnoga automobila koja je izgubila život. Vozila je u pravcu od Splita prema Sinju te je u nekom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom i prešla na suprotni kolnički trak u kojem je bio autobus Prometa Makarska na redovitoj liniji Sinj – Split, pun putnika, uglavnom učenika i radnika koji su išli u Split na posao. Vozač ju je pokušao izbjeći skrećući u lijevi kolnički trak te je udario u drugi autobus, u kojem su se vozili vojnici na putu za posao u Sinj.

– Spavala sam i odjednom smo se našli na podu. Autobus se u jednom momentu prevrnuo pa se podigao. Djeca su plakala i vrištala. Još uvijek ne mogu doći k sebi – kazala je uplakana i šokirana žena iz autobusa Makarska prometa.

– Čulo se bubnjanje, prepala sam se, zvučalo je kao da se ruši kuća. Vidjela sam autobus u dvorištu, krš, lom, odmah sam išla probuditi sina i unuka – kazala je Mara Pleština u čijem je dvorištu završio autobus Mihaljević prometa koji je prevozio vojnike.

– Vozačica je, nažalost, poginula, ali sudeći prema priči, prešla je u suprotni kolnički trak. Autobus Prometa Makarska, koji je bio krcat, bilo je sigurno 50-60 putnika, pokušao ju je izbjeći, ali se sudario s vojničkim autobusom koji je vozio iza nje. Srećom, taj je autobus vozio sporo i vozač je bio priseban jer, da su svi pali u provaliju s lijeve strane, bilo bi još puno gore, bilo bi puno mrtvih i ranjenih. Autobus s vojnicima normalno je vozio svojim trakom, a završio je u našem dvorištu, mislim da su mu nakon sudara otkazale radne kočnice i išao je u rikverc nizbrdo, brzinom 35-40 kilometara na sat, mislio je da će ga zid zaustaviti, ali nije. I vozač je ozlijeđen, noga mu je bila prikliještena – kazao je Roko Pleština.

- Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće - rečeno je u odvjetništvu.

Ozlijeđeno šest vojnika

MORH je priopćio da je u prometnoj nesreći, koju nije prouzročio autobus koji je vozio pripadnike Hrvatske vojske, ozlijeđeno šest vojnika kojima je pružena medicinska pomoć.

Komentara 9

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:04 15.10.2019.

Osobo vukovic mu Hrvati bismo rekli prouzrocila, ne uzrokovala. Preporucio bih tecaj Hrvatskog jezika, koliko znam SUVAG ga daje, sto je vrlo blizu vasem fakultetu politickih nauka.

Avatar Robinzon
Robinzon
06:41 15.10.2019.

Zašto bi poginula prešla u lijevi trak? Da je živa, možda bi netko drugi bio krivac za nesreću.

RA
Rafael55
06:43 15.10.2019.

Da je autobus iza drzao propisano rastojanje nebi se slupali.sa drugim busom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije