Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BMW ih udario na ulazu u parkiralište

Tragedija u Puli: Kolegice s posla poginule dok su se šetale s muževima

prometna Pula
Foto: Dejan Štifanić/Glas Istre
1/3
09.08.2016.
u 19:32

Policija je zbog izazivanja nesreće prijavila oba vozača – mlađeg zbog nepropisnog pretjecanja, a starijeg zbog nepropisnog skretanja.

Renata Družetić Pliško (49) i Ksenija Batel (51) poginule su, a njihova 45-godišnja prijateljica ozlijeđena je u teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 23.40 sati dogodila u Ulici 119. brigade u Puli. Na tri je prijateljice, dok su sa supružnicima šetale nogostupom, naletio 23-godišnji vozač BMW-a njemačkih registracija koji se prethodno sudario s BMW-om švicarskih registracija.

Naime, 45-godišnji vozač BMW-a švicarskih registracija S. P., inače hrvatski državljanin iz Sv. Nedelje, počeo je skretati ulijevo na parkiralište, a u njega je u tom trenutku udario vozač automobila njemačkih registracija, 23-godišnjak iz Vodnjana, koji se kretao istim smjerom i počeo je nepropisno pretjecati kolonu automobila.

Nakon sudara dvaju BMW-a, onaj njemačkih registracija odbačen je na nogostup na samom ulazu u parkiralište na kojem su se u tom trenutku nalazile tri prijateljice iz Pule te ih snažno udario.

Radile na Mirovinskom

Renata Družetić Pliško je od teških ozljeda na mjestu preminula, dok je Ksenija Batel hitno prevezena u pulsku bolnicu. Unatoč naporima liječnika, ozljede su bile preteške i preminula je 45 minuta nakon strašnog sudara. Treća žena, koju je udario 23-godišnji vozač BMW-a, zadobila je lakše ozljede glave i prijelom nožnog zgloba, no ozljede su joj sanirane, izvan je životne opasnosti i dobro se oporavlja u pulskoj bolnici. – Čuli smo da je susjeda bila s prijateljicama u šetnji do Arene, a s njima su bili i njihovi muževi koji su sve vidjeli. Oni su vjerojatno hodali ispred ili iza njih. Vraćali su se iz grada prema naselju kad je na njih naletio automobil na cesti samo nekoliko metara prije nadvožnjaka – govore šokirani susjedi poginule 51-godišnjakinje. Osim što su bile prijateljice, dvije poginule žene skupa su i radile u Zavodu za mirovinsko osiguranje u Puli.

Vozač BMW-a švicarskih registracija je, kako doznajemo, inače iz Svete Nedelje, a u Švicarskoj radi posljednje dvije godine. U Pulu je s obitelji došao na godišnji odmor.

– Ta obitelj već dulje vrijeme ne živi ovdje, otišli su raditi u Švicarsku. Dođu povremeno, a i sada je supruga svratila prije nego što je otišla u Pulu odakle je rodom – ispričali su susjedi 45-godišnjaka, inače oca maloljetnog dječaka. Iz PU istarske izvijestili su da su zbog izazivanja prometne nesreće s dvije poginule osobe kazneno prijavljena oba vozača – 45-godišnjak jer je počeo skretati ulijevo a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, a 23-godišnjak zbog nepropisnog pretjecanja, što znači da će obojica odgovarati za pogibiju dviju žena i teško ozljeđivanje treće.

Vozači nisu bili pijani

Oba su vozača i alkotestirana i utvrđeno je da u vrijeme nesreće nisu bili alkoholizirani.

Nakon što je protiv njih podnesena kaznena prijava, oba vozača su predana pritvorskom nadzorniku nakon čega će biti dovedeni sucu istrage Županijskog suda u Puli ako pulsko Općinsko državno odvjetništvo, koje je nadležno za slučaj, zatraži da im se odredi istražni zatvor. Za to je kazneno djelo predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora.  

>>VIDEO U nesreći kod Vrbovca poginuli otac i 11-godišnje dijete. Teško ozlijeđeni supruga poginulog vozača i još jedno dijete

>>Očevidac nesreće kod Vrbovca: Traktor je bio na krovu automobila. Čuo se dječji plač i jauci

Komentara 41

DU
Deleted user
19:48 09.08.2016.

Trebaju biti puno vece kazne da se vozaci nauce kulturno voziti.

SO
sonYy
20:46 09.08.2016.

tragedija. bravo za naše pravosuđe , skrečeš u lijevo i neki ..., ne znam kako bi ga nazvao ide pretjecati kolonu vozila udari tebe koji si uredno skretao i na kraju ispada da ste oboje krivi ?? pa tko je tu lud ?

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:02 09.08.2016.

Ima 23 godine...Vozi BMW...Nije bio pijan....Ovome nešto u glavi nije u redu...Treba ga teško kazniti....Ak mu je ćale poznata faca eto ga brzo vanka....Otišlo sve dovraga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije