Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktualno

Topolnjak: Osigurali smo dovoljno plina za ovu sezonu grijanja

'za varazdin 18.09.2006....varazdin.... termoplin......plinska stanica snimio marko jurinec'
'jurinema'
15.10.2010.
u 15:10

Cijena plina za kućanstva ostala je 2,85 kuna po prostornom metru, a plin za industriju jeftiniji je pet lipa.

Jučer je i službeno počela sezona grijanja.

– Mi smo još ljeti pripremali svoj sustav za grijanje. Molimo i građane da redovito servisiraju svoja trošila kod ovlaštenih servisera, kako ne bi imali problema s grijanjem onda kada je najhladnije. Osigurano je dovoljno plina za ovu sezonu grijanja. Imamo nekoliko kanala dobave, jedan od njih je i Jadran. Ne bi smjelo biti problema ni s veledobavljačima, jedino što traže da im podmirujemo isporučeni plin za 10 do 15 dana. Ponekad se u vrlo hladnim danima jedno takvo plaćanje popne i do 35 milijuna kuna – kazao je Ivan Topolnjak, direktor Tremoplina, dodajući da njihova tvrtka ima ipak više razumijevanja za svoje potrošače, koji imaju mnogi dulji rok za podmirenje svojih računa za potrošeni plin. Napominje da je naplata kontinuirana, no dogodi se da prema nekima moraju poduzeti i drastične mjere i isključiti ih iz plinskog sustava. No, uvijek se najprije razgovara s takvim potrošačima.

Cijena za kućanstva ostala je 2,85 kuna po metru kubičnom plina, a plin za industriju pojeftinio je sa 3,67 na 3,62 lipe.

Kao i svake godine, tako je ove Termoplin rekonstruirao 10-15 kilometara plinske mreže. Godišnje u obnovu mreže ulože, kaže direktor Topolnjak, oko 40 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
10:38 16.10.2010.

Nek se Topolnjak pobrine da mu tajkuni redovito podmiruju račune i nebude imal problema s lovom i plačanjem. Osobno znam, što je i paradoks da mu poduzeće koje dnevno plasira na tržište robe vrijedne 3,000.000 kuna i to brzo kvarljive žica za razno razne odgode.Kad se osigura redovita naplata od takvih likova nebude Termoplin imal problema s lovom za plačanje dobavljačima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije