Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leteći Splićanin

Tonči Ordulj ruši rekorde - Motociklom 1500 milja za 24 sata!

'09.04.2010., Split - Tonci Ordulj ce sa svojim motorom Kavasaki zzr 1400 se uputiti u nedjelju iz Splita za Lisabon planira odvoziti rutu Split Lisabon Split u roku 70 sati. Photo: Nino Strmotic/PIXS
'Nino Strmotic/PIXSELL'
10.04.2010.
u 11:10

Želim postati prvi Hrvat koji će u međunarodnoj asocijaciji dugačkih motociklističkih putovanja Iron Butt ostati zapisan kao čovjek koji je udaljenost od 1500 milja prevalio za 24 sata

Splićanin Tonči Ordulj, zaljubljnik u motocikle, brzinu i putovanja, u nedjelju kreće u novu pustolovinu na svome kawasakiju ZZR 1400. Planira put od Splita do Lisabona i natrag prevaliti za samo 72 sata, a "usput" ostvariti i jedan motociklistički rekord.

Prvi Hrvat u "1500" klubu

– Želim postati prvi Hrvat koji će u međunarodnoj asocijaciji dugačkih motociklističkih putovanja Iron Butt ostati zapisan kao čovjek koji je udaljenost od 1500 milja prevalio za 24 sata. To ću napraviti na putu prema Lisabonu, a radi se o udaljenosti od Splita do Salamance – kaže Ordulj. Iza sebe ima ekstremno dugačka putovanja, poput dva odlaska na najsjeverniju točku Europe - Nordkapp, i natrag. Ima tako dosta iskustva koje će mu koristiti.

– Imam i točan raspored nakon koliko vremena moram stati radi odmora. Tijekom vožnje pićem ću unositi potrebne hranjive tvari, a cijeli put bit će sniman kamerom. Može me se pratiti i satelitom – kaže Ordulj.

Molitva zaručnice

Zaručnica mu ostaje u Splitu.

– Kaže da sam lud, al' će se moliti za me – dodaje Ordulj. 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Malarm
11:46 11.04.2010.

http://malarm.hr/pratimte/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije