Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomo Medved:

Sva resorna ministarstva ozbiljno su shvatila problem oko uhićenja u BiH

tomo medved
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
03.11.2016.
u 13:15

Kao nadležni ministar za hrvatske branitelje, itekako imam svoju ulogu i vrlo odgovorno ćemo odraditi svaki posao koji je u našoj nadležnosti - dodao je Medved.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak je izjavio kako je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade sve ministre izvijestio što Vlada čini vezano uz uhićenje deset pripadnika HVO-a u Orašju, istaknuvši da su sva resorna ministarstva i tijela ozbiljno shvatila taj problem.

 Nakon sjednice Vlade novinari su Medveda pitali i ima li informaciju da je u pripremi još neka optužnica, na što im je odgovorio da se u Vladi zasad bave pitanjem uhićenja deset osoba i svemu što je prethodilo uhićenju, zbog čega svako ministarstvo i organizacija postupaju vrlo odgovorno u okviru svojih nadležnosti.

 "Kao nadležni ministar za hrvatske branitelje, itekako imam svoju ulogu i vrlo odgovorno ćemo odraditi svaki posao koji je u našoj nadležnosti", dodao je Medved.

 Nije želio komentirati trebaju li primjerice hrvatski generali Ante Gotovina i Damir Krstičević biti u strahu da će biti uhićeni. "Imali ste priliku čuti predsjednika Vlade koji je jasno iznio stav i organizaciju vezano za taj predmet", kazao je Medved.

 Dodao je da je razgovarao s hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te da će nastaviti razgovore. I ovaj puta hrvatski branitelji kao partneri i ministarstvo zajedno djeluju u cilju iznalaženja odgovarajućih mjera kako se ovo više ne bi dogodilo, odnosno kako bi odradili posao s ciljem omogućavanja pravne i socijalne sigurnosti hrvatskih branitelja, poručio je Medved.  

Komentara 3

DI
diskretnios
13:46 03.11.2016.

Žalosno, zašto postoje obavještajne službe, zašto nitko od tih službi nije obavijestio predsjednicu, i predsjednika vlade, sve ovo je sada sanacija zgarišta, umjesto da se Hrvatska politika drukčije postavila od osnivanja lijepe nam naše! Vodila nacionalnu politiku i pokazala agresoru da ima da bude sada manji od makova zrna! Ne, političari odmah agresorski narod i pripadnike agresorske vojske u sabor i u vladu, i neka nam! Kako su sijali sada žanju! Sve je to samo ne želja, i nesposobnost političara u vođenju interesa države i interesa naroda, već samo osobni prosperitet političara pojedinca, pa dok traje traje! A narodu, kako bude.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:35 03.11.2016.

a gdje je šator?

DE
demokršćanin
20:38 03.11.2016.

Tko je tu naivan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije