Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sauchi tri godine zatvora, Zeljko dobila četiri i pol: Oduzima im se oko 600 tisuća kuna

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
16.12.2020.
u 09:06

Cijela priča u javnost je dospjela zahvaljujući nalazu državne revizije

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko nepravomoćno su na zagrebačkom Županijskom sudu proglašeni krivima u aferi Dnevnice. USKOK ih je teretio za krivotvorenje putnih naloga te izvlačenje novca iz proračuna. Ukupna šteta malo je manja od milijun kuna. Saucha je bio predstojnik Ureda Zorana Milanovića u vrijeme dok je bio premijer, a kasnije je svojom rukom u Saboru spašavao Vladu Andreja Plenkovića. Sandra Zeljko, koja je bila tajnica u više vlada, na objavi presude nije se pojavila. 

Cijela priča u javnost je dospjela zahvaljujući nalazu državne revizije. Saucha je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine, a izrečena mu je i zabrana obnašanja dužnosti. Sandra Zeljko osuđena je na četiri i pol godine zatvora. Zajedno im se oduzima oko 600.000 kuna



 

Komentara 48

DU
Deleted user
09:27 16.12.2020.

Nema više status saborskog žetončića, iskoristio je joker korisna budala. Sad je otvoren lov.

AE
a e
09:34 16.12.2020.

Ne bi volija vriđat banane,ali smo stvarno banana od države.....

DU
Deleted user
09:32 16.12.2020.

pa i modric ante iz ministarstva obrane nezakonito je isplatio 48 000 kn brigadarki pecek ..i jos joj je produljio godinu dana radni odnos iako je morala biti umirovljena po sili zakona....slucajno ...ne sigurno...i opet ce on biti nakon pomocnistva ravnatelj uprave .ne slucajno...????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije