Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Nedjelja

Tomislav Mihaljević, šef najveće svjetske bolnice Cleveland Clinic otkriva kada stiže američko cjepivo

Tomislav Mihaljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.10.2020.
u 16:03

Ekskluzivni intervju s čovjekom koji upravlja sustavom sa 70.000 zaposlenih

Poznati književnik, novinar i publicist Miljenko Jergović od idućeg je tjedna novo veliko pojačanje nedjeljnog izdanja Večernjeg lista, a sutra se tim povodom može pročitati veliki životni intervju novog Večernjakovog kolumnista koji poručuje kako je - Zuckerbergov svijet općeg brbljanja jednako neslobodan kao i Staljinov svijet općeg muka.

Još jedan ekskluzivni intervju u Večernjakovoj “Nedjelji” je onaj sa šefom najveće svjetske klinike sa 70 tisuća zaposlenih. Tomislav Mihaljević je, naime, direktor i ravnatelj bolnice Cleveland Clinic, a za Večernji list kaže kako se nikada u povijesti cjepivo nije tako brzo razvijalo kao sada za koronu te stoga smatra kako ćemo ga imati već u siječnju. Također, Mihaljević objašnjava kako funkcionira klinika koju vodi, otvoreno govori o svjetskim vođama s kojima surađuje, o borbi protiv pandemije u Hrvatskoj i SAD-u...

Foto: VLm

U temi broja je pak predstavljen megaprojekt Hrvatske elektroprivrede težak 3,4 milijarde kuna u Lici gdje tisuću radnika gradi Hidroenergetski sustav Kosinj. Pritom se za mještane Gornjeg Kosinja koji se potapa grade se stanovi u Perušiću. 

– Imamo i reportažu iz Cviljana, najmanje hrvatske općine koja ima 237 stanovnika i četvero zaposlenih u općini. Nemaju školu, dućan, ljekarnu ni ambulantu, a načelnik ih vozi kod doktora i pokapa mrtve – objašnjava Vladimir Barišić, zamjenik urednika nedjeljnog Večernjaka te dodaje kako se u velikoj geopolitičkoj analizi piše o povlačenju Amerikanaca iz Afganistana nakon 19 godina ratovanja, 2500 poginulih i potrošenih 750 milijardi dolara. Ipak, nisu porazili talibane koji se spremaju na ponovno preuzimanje vlasti. 

– Kulturna sekcija donosi pak razgovor s Mijom Kovačićem, posljednjim velikim hrvatskim naivcem koji otkriva zašto ne voli taj izraz, već preferira naziv “samouki umjetnik”. Govori i o svome životu te slikama sela koje su ga dovele do velikih galerija u New Yorku, Tokiju, Vatikanu, Parizu, Melbourneu... – kaže Barišić.

Svima koji u nedjelju kupe Večernji list na kioscima, poklanjamo zaštitnu masku na dar.

Provjerite zašto su novine opet IN uz novu Nedjelju Večernjeg lista – na svim kioscima!

Ključne riječi

Komentara 9

BO
bolnaistina
08:38 17.10.2020.

Možeš misliti što će nas usrećiti svojim jugo nostalgičarskim kolumnama. Zbog mržnje prema hrvatskoj otišao je u bosnu. No ni tamo se nije proslavio, pa sad opet nazad, prljati hrvate i pisati protiv hrvatske.

TO
Tomi
17:37 16.10.2020.

Hrvat,sposoban ,a zivi izvan RH ,koliko takvih nazalost jos ima,takve treba moliti na koljenima da se vrate u RH

KO
kondenz
19:49 17.10.2020.

"Miljenko Jergović od idućeg je tjedna novo veliko pojačanje nedjeljnog izdanja Večernjeg lista" hahaha , tako vam i treba, niste bolje ni zaslužili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije