Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Kovačević

Tko je novi ravnatelj Plitvica: rođen u Gospiću, posvetio se razvoju Like

Tomislav Kovačević
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
05.01.2018.
u 15:30

Kovačević je prije angažmana u LAG-u Lika u dva mandata vodio i Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo i investicije

Novi ravnatelj Plitvica, član HDZ-a Tomislav Kovačević ekonomist je na doktorskom studiju s adresom u Karlobagu kamo se iz Zagreba preselio prije tri godine. Rođen je, inače, u Gospiću i u ličkom ga kraju mnogi doživljavaju kao domaćeg čovjeka.

Prije preuzimanja Plitvica tri i pol godine vodio je lokalnu akcijsku grupu Lika, sa 60 članova, koja se bavi ruralnim razvojem i djeluje na području Gospića, Senja i deset ličkih općina. LAG Lika pod njegovim vodstvom pokrenuo je i projekt gospodarskog razvoja i brendiranja Like i podvelebitskog primorja Integra 2020., a razvijena je i oznaka Lika Quality, koju već nosi 39 lokalnih proizvoda. Kovačević volonterski vodi poljoprivrednu zadrugu koja okuplja vlasnike spomenute oznake.

– Sjedište LAG-a Lika je u Gospiću i u tom ga kraju mnogi ljudi dobro poznaju i pozitivno reagiraju na njega. Uspješno je uhodao suradnju s ovdašnjim gospodarstvenicima i poljoprivrednicima. U Lici dobro kotiraju i njegovi projekti, oko sebe je okupio mali tim mladih, sposobnih ljudi, koji će valjda uspjeti nastaviti započeto... Kovačević je pokrenuo i neke pozitivne stvari za taj kraj koje su se na neki način već doticale i samog nacionalnog parka Plitvička jezera. S bivšim ravnateljem Plitvica surađivao je oko poticanja autohtone poljoprivredne proizvodne i plasiranja tih proizvoda u plitivičke restorane – kaže nam dobro upućeni sugovornik.

Inače, Kovačević je prije angažmana u LAG-u Lika u dva mandata vodio i Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo i investicije.

Pogledajte i galeriju Plitvičkih jezera:

Tomislav Kovačević
1/12

Komentara 19

Matan Špalatrin
16:50 05.01.2018.

plitvice baš i nisu blizu gospića al izgleda da su velike pare u igri

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
16:43 05.01.2018.

Ti ...Bokca?! Sudeći po naslovu ovaj Kovačević je pravi neimar pa nisam smatrao ni potrebnim dalje čitati! Ali, na kraju - krajeva , a što se drugo i može očekivati od jednog HDZ-ovca, osim rada, poštenja i žrtve za opće dobro?

SI
siskic
15:48 05.01.2018.

sigurno je čestit i pošten čovjek dok ga milinović ne želi za ravnatelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije