Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Tomislav Karamarko primio nuncija Alessandra D'Errica

tomislav karamarko i alessandro d'errico
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
15.02.2016.
u 15:04

Prvi potpredsjednik Vlade i apostolski nuncij složili su se o važnosti hrvatske podrške zemljama u susjedstvu na njihovom putu pridruživanja Europskoj uniji.

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko danas je u Banskim dvorima primio apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, nadbiskupa Alessandra D'Errica.

Razgovarali su o dosadašnjoj bilateralnoj suradnji Svete Stolice i Republike Hrvatske te uspješnoj provedbi ugovora između dviju zemalja.

Prvi je potpredsjednik Vlade naglasio da su odnosi sa Svetom Stolicom vrlo dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio apostolskom nunciju na naklonosti i prijateljstvu koje Sveta Stolica gaji prema Hrvatskoj, na potpori hrvatskoj samostalnosti u najtežim danima Domovinskoga rata kao i podršci koju je pružala Hrvatskoj na njezinom europskome putu.

Razgovaralo se i o postupku kanonizacije kardinala Stepinca koja je u tijeku. Apostolski nuncij, nadbiskup d'Errico, ponovio je da je osnivanje Radne skupine stručnjaka Katoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve ekumenska gesta s informativnom ulogom o onome što je do sada učinjeno te da ni na koji način ne dovodi u pitanje Stepinčevu svetost.

Prvi potpredsjednik Vlade i apostolski nuncij složili su se o važnosti hrvatske podrške zemljama u susjedstvu na njihovom putu pridruživanja Europskoj uniji. Osobito je taj proces važan, suglasili su se, u Bosni i Hercegovini, jer će olakšati i ubrzati povratak i opstanak hrvatskoga naroda u BiH.

>> 'Karamarko vodi najbitnije stvari, Petrov je korektiv, a Orešković ima svoje punktove'

Komentara 25

Avatar juricamesko
juricamesko
15:16 15.02.2016.

Karamarko s nuncijem,Kovać sa Mteinmairom i mađarskim kolegom,Orešković sa Cerarom i Merkel .susreti sa prijateljima i susjedima.umjesto šaranja suradnja.umjesto svađe prijateljstvo.upravo kako treba raditi za Hrvatsku.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
16:19 15.02.2016.

Primio je predstavnika nase drzave Vatikan. Vatikan je dosslovno hrvatska u malom. Vatikan je pun nasih najboljih sinova a posebno se sjecaju kardinala Franje Šepera rodjenog osjecanina.

DR
drugPlenky
16:36 15.02.2016.

Bravo Tomislave, konačno Hrvati imaju svoje predstavnike u Vladi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije