Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan član, jedan glas, tri kandidata

Tomislav Karamarko iz Sesveta ide u utrku za šefa HDZ-a?

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
03.02.2020.
u 08:30

Uz Karamarka su navodno i bivši ministri Mijo Crnoja i Nada Šikić

“Demokratska borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitarizama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašisti, ali i antikomunisti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavati i nagomilane gospodarske i depopulacijske probleme koji prijete opstojnosti naše domovine. P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti “antifašistički obrambeni zid” Vidimo se na unutarstranačkim izborima!” Poruka je to koju je Tomislav Karamarko na Facebooku objavio 9. studenoga, na 30. obljetnicu rušenja Berlinskog zida.

Dva i pol mjeseca poslije bivši predsjednik HDZ-a ostvaruje najavljeno i navodno kreće u borbu za rušenje Andreja Plenkovića s čela stranke. Društvenim mrežama kruži plakat s pozivom na pomalo konspirativni “uvodni predizborni skup kandidata za predsjednika HDZ-a” 7. veljače u 19 sati u plavoj dvorani Narodnog sveučilišta u Sesvetama.

Prema nagađanjima, na tom bi skupu Karamarko trebao najaviti kandidaturu za šefa stranke. Uz aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića i Miru Kovača, on bi u tom slučaju bio treći kandidat, što je donedavno bilo nezamislivo u stranci u kojoj se biralo po načelu “jedan član, jedan glas, jedan kandidat”.

Zanimljiv je i datum održavanja skupa. U petak bi se, naime, trebali i raspisati izbori u HDZ-u, na kojima će se izravno birati predsjednik, zamjenik i četiri potpredsjednika.

Prema medijskim napisima, u Karamarkovu timu mogli bi se naći Zorica Gregurić, predsjednica udruge Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, bivši ministri Mijo Crnoja i Nada Šikić, Martin Pastuović, bivši zastupnik Željko Fiolić koji se u kuloarima spominje i kao šef stožera... Ciljano biračko tijelo? Antiplenkovićevci, konzervativno desno krilo, oni na koje ciljaju i Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava. T. Karamarko jučer nije odgovarao na pozive. 

VIDEO Bačić u studiju Večernjeg: Unutarstranački izbori u HDZ-u će biti najdemokratskiji u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 24

SI
SinisaAncic
10:55 03.02.2020.

'Old habits die hard'. Paleokomunisti svih boja (crni, žuti i zeleni) skriveni iza šušura ove 'dogovorne demokracije', u medijima, u strankama, u institucijama i među svekolikom fejs populacijom ovdje, jako dobro znaju koga se i zašto trebaju bojat. A i i Karamarko dobro zna kakvoj će paljbi lijevih medija ponovno biti izložen - samo zato jer nikad nije niti će pristati na njihov reket. On neće odustajati od svojih načela kako bi toj klateži 'društvno političkih radnika' i njihovih mecena postao simpatičniji, prihvatljiviji, tobože bliži. I zato će mu 'mali članovi' na unutarstranačkim izborima to honorirati jer ne žele HDZ koji radio tu vrstu ustupaka, a čemu svjedočimo zadnje tri i pol godine. HDZ se vraća sebi, bit će i ostati svoj. Klatež može samo lajati, kao i obično.

DU
Deleted user
20:07 03.02.2020.

Koja ekipa Kalamarko, Belo, Bejak, Malas,.... kombinacija spužva boba,a je to i još nekih crtića.

ŽO
žoržet
15:46 03.02.2020.

ahjoj, frrr... verbalno i 'digotalno': očito su upornost i 'ambicija', uz totalni nedostatak samokritičnosti, jači od svake pameti i obraza. žalosno i za takvog 'stručnjaka' (kao i donedavnu vrhovnu 'stručnjakinju', barem u 'brendiranju' same sebe po načelu "država, to samm ja" svjedobnog francuskog kralja), a nekmoli pristojne građanke i građane ako nekim čudom opet osvoji vlast u svojoj 'domoljubnoj' zajednici ili, ne omaklo nam se, šire:).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije