Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Imenovanja po postojećim zakonima dok se ustroj državne uprave ne izmijeni

tomislav karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.02.2016.
u 16:50

Dok se to odvija, država ne može stajati i zato što prije moramo provesti postupak imenovanja državnih dužnosnika, a pri tome voditi računa o depolitizaciji i stručnosti", poručio je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je na Facebooku napisao kako su članovi Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja državnih dužnosnika po načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati jer država mora funkcionirati, a inicirat će promjene u ustroju Vlade i državne uprave. 

"Danas smo raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja. Naše postupke i odluke temeljimo na načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati. HDZ i Most su suglasni da će inicirati određene promjene u ustroju Vlade i državne uprave, a njih ne želimo mijenjati kroz hitne procedure i forsiranjima brzih izmjena", napisao je Karamarko na svom Facebook profilu dok još nije završio prvi sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Istaknuo je kako se radi o ozbiljnim stvarima koje zahtijevaju temeljitu raspravu i analizu. "Dok se to odvija, država ne može stajati i zato što prije moramo provesti postupak imenovanja državnih dužnosnika, a pri tome voditi računa o depolitizaciji i stručnosti", poručio je Karamarko.

Uoči početka prvog sastanaka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, član Vijeća Ivan Kovačić (Most) rekao je će raspravljati o prijedlozima za zamjenike i pomoćnike ministara, ali će se odluke donositi na idućim sjednicama.

>> Stipe Petrina: Tko još išta pita Božu Petrova?

Komentara 5

DU
Deleted user
17:15 03.02.2016.

Bio bih sretan za pocetak s minimalnim uvjetom: urednom potvrdom o nekaznjavanju.

ZA
Zagrebcani
19:31 03.02.2016.

Nosati pametno zbori.

L0
luena 01
19:52 03.02.2016.

Kad on spomene strucnost i strucnjake, mene strecne na lijevoj strani.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije