Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Ćorić, HDZ:

'SDP-ov program nudi kombinaciju lažne samohvale i metode copy-paste naših mjera'

Tomislav Ćorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
12.10.2015.
u 16:52

Ćorić je demantirao podatke iz programa koalicije ''Hrvatska raste''

– Riječ je o na brzinu sklepanom uratku koji podcjenjuje hrvatske građane i stručnu javnost, koji nudi kombinaciju lažne samohvale, metode copy-paste pojedinih dijelova i mjera iz našeg programa i čudnih brojki – tim je riječima predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić danas komentirao program SDP-om predvođene koalicije ''Hrvatska raste''.

Ćorić je citirao prvu rečenicu tog programa: "Rast gospodarstva ostvarili smo dobrom mjerom između štednje i potrošnje".

– Apsolutno je nedopustivo na takav način započeti program Vlade koja je u četiri godine svog mandata ostvarila, prema svim relevantnim pokazateljima, pad gospodarstva od 3,5 posto u prve tri godine. Riječ je, dakle, o izgubljenih 10 milijardi kuna dodane vrijednosti u hrvatskoj ekonomiji – rekao je Ćorić.

U programu se navodi kako zaposlenost raste, a nezaposlenost pada, što je Ćorić demantirao pozivajući se na podatke DZS-a i HNB-a.

– U ovom trenutku, za prvih pet mjeseci 2015., nezaposlenost u Hrvatskoj iznosi 18,1 posto – rekao je Ćorić. Demantirao je i navod iz programa SDP-a da se na jednoj razini ostvaruje 500 novih radnih mjesta rekavši da je u posljednja dva tjedna u Hrvatskoj izgubljeno 5700 radnih mjesta.

>> Grčić i Ćorić posvađali se oko PDV-a: 'Uzmite papir i olovku i izračunajte'

Komentara 69

SL
sly7
17:08 12.10.2015.

domoljubna koalicija jedina ima program i znanje da izvede Hrvatsku na put u bolju budućnost!!!!!

SL
sly7
17:06 12.10.2015.

ma sdp nije više vjerodostojan, makar nije nikad ni bio, tako da sve što sada rade ili će raditi neće im ni malo pomoći..

EL
Ela25
17:18 12.10.2015.

Domoljubna koalicija ima jasnu viziju i stručne, kompetentne i sposobne ljude, a sdp nema aposlutno ništa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije