Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćorić o Lalovcu:

To zvuči kao 'dat ću vam slatkiša ako se budete igrali sa mnom'

Lalovac i Ćorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
02.10.2015.
u 16:44

Lalovac je najavio međunarodno financiranje, a otkrio je i da se razmatra "narodna obveznica"

– Likvidni smo, ali poruka bankarima jest: ako je to inat, nije im to pametna strategija – rekao je ministar Boris Lalovac na pitanje boji li se da bi se mogao ponoviti slučaj s ovotjednom aukcijom trezorskih zapisa kada je financijski sektor propustio kupiti 400 milijuna kuna državnog kratkoročnog duga.

Upitan kako će se država financirati ako potraje blokada domaćeg financijskog sektora, ministar Lalovac najavljuje međunarodno financiranje, a otkrio je i da se razmatra "narodna obveznica".

– Znamo da građani danas u hrvatskim bankama ne mogu dobiti ni kamatu od jedan posto, a ova bi obveznica bila na niže apoene, tako da mogu uplatiti i građani koji nemaju velik dohodak i da mogu dobiti mnogo veći prinos. Također bi bila neoporeziva – kazao je Lalovac.

Takvu najavu komentirao je i HDZ-ov Tomislav Ćorić.

– Nakon katastrofalnih rezultata Vlade tijekom mandata, pada životnog standarda, gubitka tisuća radnih mjesta, eksplozije duga i tako dalje, naklonost birača se u zadnji tren pokušava kupiti jeftinim populizmom i slatkorječivošću. Ovo, kao i naknadna pamet sa sniženjem PDV-a, zvuči kao "dat ću vam slatkiša ako se budete igrali sa mnom" – komentar je Ćorića.

>> Lalovac: Ne prijetim u prazno, ali tenzije nikako nisu dobre

Komentara 18

DR
drugPlenky
17:09 02.10.2015.

Lalovac se pogubio kao i njegova Partija, što su sve radili tek će izaći na vidjelo a onda ajme njima

DU
Deleted user
17:01 02.10.2015.

Umješnost Lalovca, ne zaboravite ex bankarski manager Reiffeisen banke, ogleda se u tome da govori da građani ne mogu dobiti ni 1 % kamate - a on, osobnim potpisom, je "zveknuo" štedišama porez na kamate nedavno. I to u situaciji kad je kamatna stopa na oročenu štednju bila već ispod trenutne stope inflacije! Sapienti sat! Rekli bi za šankom, tko o čemu - vojnik o skraćenju, a ... o poštenju!

VO
vodokotlic
16:59 02.10.2015.

toliko o toleranciji nasih kvaziliberala i socijaldemokrata. Otvoreni za "sve" osim za neke, jel tako macor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije