Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv dvojezičnosti

Tomašić Vladi uputila zahtjev za odgodu ćirilice u Vukovaru

Ruža Tomašić (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
05.02.2013.
u 09:14

Čak 4343 potpisa koja su prikupljena na peticiji koju je ogranak HSP AS-a proveo u Vukovaru uručena su predsjednici HSP-a AS Ruži Tomašić 30. siječnja

Ruža Tomašić uputila je službeni zahtjev Vladi RH za odgodu primjene dvojezičnosti u Vukovaru, priopćio je HSP AS čiji je vukovarski ogranak proveo peticiju među stanovnicima Vukovara i prigradskih naselja protiv uvođenja dvojezičnosti i ćirilice u tom gradu. Čak 4343 potpisa koja su prikupljena na peticiji uručena su predsjednici te stranke Ruži Tomašić 30. siječnja.

– Na temelju izražene volje stanovnika Vukovara i prikupljenog broja potpisa predsjednica HSP AS i saborska zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeni zahtjev Vladi RH i premijeru Zoranu Milanoviću za donošenje ustavnog zakona o privremenom neprimjenjivanju pojedinih odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina na području grada Vukovara – izvijestili su iz stranke. 

>> Bosanac: Sigurna sam da i većina Srba u Vukovaru nije za ćirilicu 

>> Peticija za moratorij na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru

Komentara 56

DU
Deleted user
09:55 05.02.2013.

Hrvati imaju neprijateljsku vladu i glupe politicare koji ce na kraju, ako im pustimo, pokusati uvesti cirilicu na cijelom hrvatskom teritoriju da bi nas srbi mogli razumijeti. Zato bi se hrvati trebali dici na ustanak sirokih razmjera protiv uvodjenja cirilice.

OB
-obrisani-
11:37 05.02.2013.

seliki je napisao/la: u srcu EU znači u Njemačkoj se ne uči turski " Turci, Talijani, Srbi, Hrvati, Spanjolci, Portugalci,..... su GASTARBEITERI u Njemackoj. Npr. Turci nisu cak niti u EU. Za EU nacije me ne bi zacudilo, da uu slacaju kada im koncentracije postignu odgovarajucu razinu, dobiju manjinska prava.

TM
tmk
10:44 05.02.2013.

@javorko ako je cirilica odgovorna za Vukovar, onda je po toj istoj "logici" latinica odgovorna za Auschwitz, Jasenovac, itd. Znaci treba zabranit latinicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije