Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselje u stožeru

Pogledajte kako suverenisti slave. Tomašić: Ovo je dobra uvertira za parlamentarne izbore

Hrvatski suverenisti
Foto: Screenshot
1/9
27.05.2019.
u 01:34

U Europskom parlamentu, kaže Ruža Tomašić, namjerava raditi u istom smjeru kao što je radila dosad, s time da u novom mandatu namjerava tražiti stvaranje ureda za poljoprivredu

Ružo, ružice“, iz svog su glasa hit Prljavog kazališta „tepali“ šefici Suverenista njezini podržavatelji i prije nego što su u 23 sata doznali da je njihova lista na izborima za EU parlament s 8,29 posto došla treća, nakon one HDZ-a i SDP-a. Ples, dobra glazba i još bolje raspoloženje vladalo je izbornim stožerom u zagrebačkom hotelu Dubrovnik još od izlaznih anketa u 19 sati, a nakon što su došli neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva, među Suverenistima je nastala još veća fešta: oko Ruže Tomašić zaplesalo se kolo, pjevale su se hrvatske budnice i Thompsonovi hitovi, zasvirali su i tamburaši, a vijorenje hrvatske zastave i skandiranje „U boj, u boj“ i „Vila Velebita“ nastavili su se do ranih jutarnjih sati.

Prepucavanje s Neovisnima

Obrat je ovo od rezultata na izlaznim anketama, prema kojima su Suverenisti bili četvrti, a lista suca Mislava Kolakušića treća. U svakom slučaju, i jedni i drugi dobili su po jedan mandat, a Ruža Tomašić nastavlja svoju karijeru u Bruxellesu, gdje radi od 2013. godine.

– Na ovim smo izborima treći u Hrvatskoj, a dabogda takvi bili i u izborima za hrvatski parlament. Nadam se da je ovo jedna jako dobra uvertira da ćemo ići zajedno i polučiti jako dobre rezultate i na tim izborima. Sad smo pokazali da zajedništvo doista nema alternativu – kazala je Tomašić nekoliko minuta nakon proglašenja neslužbenih rezultata, a komentirala je i nedavno „prepucavanje“ s listom Neovisnih Brune Esih.

Podsjetimo, Esih je u izlaznim anketama trebala biti iznad izbornog praga, da bi nakon 23 sata s malo više od 4 posto glasova ipak ostala bez mandata u Europskom parlamentu. Ipak, rekla je kako njezina lista nije nimalo pogriješila što se na EU izbore prijavila bez Suverenista, a rano sinoć izrazila je nezadovoljstvo nakon što je njezin bivši simpatizer Velimir Bujanec završio u stožeru Suverenista, pa je rekla da su Neovisni, za razliku od Suverenista, moralni pobjednici.

Tražit će Ured za poljoprivredu

– Uz određene prijatelje, ne trebaju vam neprijatelji. Primjer je i gospodin Bujanec – rekla je tada Bruna Esih.

– Ja vjerujem da bismo se mi zajedno borili za treće mjesto, ali oni su htjeli vidjeti svoju snagu. Zaista vjerujem da, ako su ozbiljni političari, da će sjesti i razgovarati. Naš predsjednik Marijan Pavliček rekao je da bi oni odmah u ponedjeljak trebali sjesti i razgovarati o izborima za hrvatski parlament – objasnila je Tomašić.

U Europskom parlamentu, kaže, namjerava raditi u istom smjeru kao što je radila dosad, s time da u novom mandatu namjerava tražiti stvaranje ureda za poljoprivredu.

Komentara 19

Avatar Le-Freak
Le-Freak
23:19 26.05.2019.

Bravo Ruzo, bravo Suverenisti!✌️🇭🇷🇭🇷🇭🇷✌️

ST
stefj
23:28 26.05.2019.

Ovdje se vidi koliko jedno zvučno ime znači za liste i za glasove. Da su uspjeli dovesti Petir na listu i Esih, mogli su dogurati do druge opcije... Ovi izbori su veliki poraz Plenkovićevog HDZ-a koji se odrekao svih desnih glasova i ušao u područje SDP-a. Međutim, nikada niti jedan SDP-ovac neće glasati za HDZ... Koja pušiona za HDZ...

DP
d0m_p3r1gnon
00:18 27.05.2019.

Bravo Ruzo! Nadam se da cete zajedno s Neovisnima za Hrvatsku izaci na parlamentarne izbore. Zivjela Hrvatska, zivio hrvatski narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije