Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba ga definirati

Tomašić o glasovanju: I cajke bi mogle dobiti mandat samo zato jer su poznate

Ruža Tomašić, Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/7
08.10.2014.
u 14:20

Dodala je da sadašnja D'Hondtova metoda raspodjele glasova ide u prilog HDZ-u i SDP-u jer su i jedni i drugi imali vremena mijenjati izborni zakon.

Referendum inicijative ''U ime obitelji'' sam potpisala, ali o tom bi se pitanju trebalo odlučivati u parlamentu. Preferencijalno glasovanje treba definirati, jer bi u suprotnom i cajke mogle dobiti mandat samo zato što su poznate, dok kvalitetni pojedinci ne bi imali šanse. Ne slažem se sa svim, za predizborno koaliranje jesam, ali postizborno ne. Ipak, ova inicijativa natjerat će dvije velike stranke da konačno na dnevni red uvrste prijedlog izbornog zakona - rekla je danas u Sisku Ruža Tomašić koja je kao predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević došla dati podršku kandidatima svoje stranke uoči nedjeljnih prijevremenih izbora za sisačko-moslavačkog župana.

Dodala je da sadašnja D'Hondtova metoda raspodjele glasova ide u prilog HDZ-u i SDP-u jer su i jedni i drugi  imali vremena mijenjati izborni zakon. Da su dvije najveće stranke ujedno najodgovornije za loše gospodarsko stanje u Sisačko-moslavačkoj smatra i kandidat za župana, Starčevićevac Veljko Novak, zbog čega, ističe, nisu u koaliciji s HDZ-om uz bok kandidatu Ivi Žiniću.

- Sukoba nije bilo, odlučili smo ići samostalno s vlastitim programom kojeg smatramo kvalitetnijim. Nudimo treću opciju koja nije odgovorna za nagomilane probleme i viziju kako ova županija treba izgledati- kazao je Novak.

>>Ruža Tomašić: Željela bih biti potpredsjednica Vlade

>>Ruža Tomašić kaže da neće dijeliti plijen, a već si bira fotelju

Komentara 40

CR
CroHR123
14:28 08.10.2014.

"Preferencijalno glasovanje treba definirati, jer bi u suprotnom i cajke mogle dobiti mandat samo zato što su poznate, dok kvalitetni pojedinci ne bi imali šanse." Eto, to je naša oporba. I čemu se onda čudimo što ne idemo naprijed, nego sve brže propadamo? Nema veze što takav sustav postoji u skoro svim razvijenim demokracijama, nema veze što u tim zemljama politički sustav funkcionira daleko bolje, kod nas bi takav sustav doveo do cajkaša u Saboru?! I onda će od tog naroda, kojeg očito smatraju priglupim i nesposobnim odabrati kvalitetne ljude, sutra tražiti glasove?! Dakle, ljudi koji po njima nisu dovoljno pametni da ne izaberu cajkaše, dovoljno su pametni da izaberu SDP, HDZ, HSP AS...?? Nevjerojatno! Uzalud svi izračuni koji pokazuju da mandat ne bi bilo ništa lakše osvojiti, ali bi zato iza svakog mandata stajalo određeno biračko tijelo, oni i dalje ponavljaju svoje bisere.

KA
kamatar
15:40 08.10.2014.

Pola zastupnika su primitivci i seljačine. Oni slušaju srpske cajke.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:34 08.10.2014.

Ruža je s ovim sam načela vrlo ozbiljnu temu. Kaj će nama ovo il ono glasovanje kad su nam proteklo desetljeće obilježili jedan Mesić, pa Josipović, pa sad po najnovijem Banddić....i svi birani imenom i prezimenom. U isto vrijeme jadan HNS si je biral ministarske fotelje i funkcije kak im odgovara, a ni u stanju preć izborni prag. Znači nekaj je u državi trulo !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije