Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUČIO GRAĐANIMA

Tomašević: Vjerujem da bih mogao provesti sve promjene koje smo obećali biračima

Zagreb: Održana završna konferencija kampanje Tomislava Tomaševića i koalicije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
14.05.2021.
u 14:22

U posljednjoj poruci prije predizborne šutnje i lokalnih izbora podsjetio ih je da nema drugog kruga kada je riječ o izborima za Gradsku skupštinu

Kandidat Zeleno-lijeve koalicije za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević izjavio je da izborna nedjelja označava početak kraja korupcijske hobotnice koja je opkolila Zagreb, pozvavši građane da na biralištima izaberu i dograbe promjenu koju Zagreb već dugo čeka.

"Osobno sam u ovih šest mjeseci propješačio oko 1800 kilometara te dva milijuna i 400 tisuća koraka. Potreban je sada vaš, samo jedan korak do birališta u nedjelju da dograbite promjenu koja se vidi i koja se osjeća, promjenu kakvu ovaj Zagreb dugo čeka i kakvu zaslužuje", poručio je Tomašević u petak biračima.

U posljednjoj poruci prije predizborne šutnje i lokalnih izbora podsjetio ih je da nema drugog kruga kada je riječ o izborima za Gradsku skupštinu, već se za njezine zastupnike može glasati samo ove nedjelje.

“Većina u Skupštini nam je potrebna da bi, vjerujem kao novi gradonačelnik, mogao provesti sve promjene koje smo obećali biračima”, kazao je i zatražio podršku birača za svoju kandidaturu te za listu za Gradsku skupštinu.  

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin istaknula kako u demokraciji nitko nema luksuz da može stajati sa strane. 

"Na prošlim lokalnim izborima 2017. svega 21 posto od ukupnog broja birača u Zagrebu zaokružilo je ime Milana Bandića, ali osim tih 21 posto tada su ga izabrali i onih 53 posto koji nisu izašli na birališta. U igri koju igramo, koja se zove demokracija, nitko ne može stajati sa strane, nitko nema taj luksuz", kazala je.

"Svi biramo i kad ne biramo", naglasila je Kekin.

Predsjednik stranke Zelena alternativa - Orah Zorislav Antun Petrović rekao je da Zagreb ima jedinstvenu priliku pridružiti se klubu europskih metropola koje imaju zeleno-lijevu, progresivnu upravu, poput Innsbrucka, Bordeauxa, Lyona, Milana te priliku da "napokon postane grad s upravom koja radi za građane, a ne za podobne".

Završna konferencija za medije održana je pokraj Mosta slobode, a volonteri iz Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Zelene alternative ORaH-a, Nove ljevice i Za Grad! razvili su na ogradi mosta stometarski transparent s natpisom "Vrijeme je za pravu promjenu".

 

Pogledajte kako je izgledao predsjednik Milanović u mladosti: Donosimo fotografije iz privatne arhive

Komentara 8

ST
stefj
14:35 14.05.2021.

Ah, znači opet ćemo gledati zastave SSSR-a, Jugoslavije i SR Hrvatske na Trgu Maršala Tita....

ON
onjko
15:32 14.05.2021.

Ne brinu nas obećanja gradjanima, nego inozemnim sponzorima

DU
Deleted user
14:54 14.05.2021.

možemo=njemački lobisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije