Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPRAVA I ODBOR

Tomašević o razrješenjima u Holdingu: Stanje je izazovno, idući tjedan kreće natječaj za ostale članove

Gradonačelnik Tomašević obišao početak radova na Domovinskom mostu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.06.2021.
u 12:51

Situacija je složena i morali smo hitno djelovati, zbog toga smo danas razriješili staru upravu i odbor, kazao je

Jutros je iz Grada stiglo priopćenje o razrješenju dosadašnjih članova Nadzornog odbora i uprave Holdinga te imenovanju novih. U obilasku radova na Domovinskom mostu gradonačelnik Tomašević objasnio je tu odluku. 

– Utvrdili smo nekakav minimalan broj članova kako bi se odmah počelo djelovati budući da je stanje u Holdingu, hajdemo to tako reći, izazovno i složeno. Već idući tjedan raspisat ćemo javni natječaj za još članova uprave, dakle ideja je da ih bude petero. Raspisat ćemo i natječaj za preostale članove odbora, najavio je Tomašević. 

Za predsjednika uprave Holdinga izabran je Nikola Vuković, a kao član Ante Samodol, dok je Suzana Brenko izabrana za predsjednicu Nadzornoga odbora, a članovi su Ratko Bajakić i Damir Topić.

– To su sve ljudi s dugim iskustvom u financijskom i bankarskom sektoru te su stručnjaci za trgovačko pravo i bit će jaki Nadzorni odbor koji će nadzirati rad uprave. Izabrali smo dvočlanu upravu kako bi ona odmah počela djelovati budući da je stanje u Holdingu složeno i izazovno – rekao je gradonačelnik.

Za Vukovića i Samodola rekao je da poznaju sustav i da su već bili na nekim pozicijama u Holdingu, ali su otišli jer se nisu slagali s modelom upravljanja koji je postojao u Holdingu.

– Riječ je o ljudima s iskustvom i ljudima koji dobro poznaju sustav jer doista nemamo vremena i moramo hitno djelovati – rekao je.

– Ovim putem želim pozvati i sve predstavnike radnika da iskoriste svoje pravo i da imenuju svog predstavnika u odboru – nadodao je te detaljnije prokomentirao stanje u Holdingu

Dodao je kako su na sastanku razgovarali i o restrukturiranju Holdinga jer žele što optimalniji Holding koji daje kvalitetne usluge građanima.

– Situacija je složena i morali smo hitno djelovati, zbog čega smo danas i razriješili staru upravu i odbor. Vjerujem da će biti reorganizacije unutar Holdinga, možemo pričati o spajanjima podružnica i poslovnih procesa, to je sve dio dulje priče koja će trajati. Zadaci pred novom upravom je analiza stanja, refinanciranje kratkoročnih obaveza te analiza i kontrola te zaustavljanje nepotrebnih troškova. Već smo u petak obavili razgovor sa starim odborom. Razgovarali smo o situaciji i da nakon sedam godina ponovno imamo gubitak i to od 305 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik te poručio da se javnost još mora strpjeti do objave dogovora SDP-a i Možemo! u Gradskoj skupštini.  

Govoreći o ubrzanju obnove nakon potresa, Tomašević je ponovio kako im je najbitnije angažirati sve postojeće ljudske resurse koje Grad ima kako bi građanima pomogli s pripremom kvalitetnih zahtjeva za obnovu.

– Sutra ćemo imati detaljan sastanak u Ministarstvu graditeljstva s ministrom od nekoliko sati. Detaljno ćemo prolaziti sve probleme i aspekte obnove, a mogu najaviti da ćemo u petak imati sastanak s ravnateljem Fonda za obnovu – istaknuo je Tomašević, poručivši da će biti dobar partner i Ministarstvu i Fondu. 

Komentara 15

AL
AlojzVjekoslav
14:03 14.06.2021.

Sve transparentno i izabrano na natječaju. Tomašević je novi Bandić ?

ST
struj
13:25 14.06.2021.

Dok ovi sve analiziraju proći će 10 godina i više sa novim uhljebima

MM
Mirko_Motika
13:13 14.06.2021.

haha sad više odjednom ne trebaju natječaji za sve nego samo imenujemo svoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije