Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u 2

Tomašević: Hasanbegović je blefer, Tuđmanovu spomeniku nije mjesto u Zagrebu

Tomislav Tomašević
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
25.11.2018.
u 15:55

Nikad ne podcjenjujem Bandića. Ovo što radi u Saboru je sramota za cijeli hrvatski sabor

Mislim da nijedan autokrat ne bi trebao dobiti spomenik, smatra Tomislav Tomašević iz platforme 'Zagreb je naš' i zastupnik u Skupštini Grada Zagreba o postavljanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u glavnom gradu.

Izjavio je to Tomašević gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-U

- Ponašao se autokratski, a valja podsjetiti i na pokušaj gašenja radija 101 - dodao je na temu spomenika Tomašević

- Postavljanje spomenika koštat će oko 4,5 milijuna kuna, odnosno oko milijun kuna po metru visine spomenik Treba dodati da će se za spomenik 'Domovini' 21 milijun kuna. Taj se novac može bolje utrošiti. Za vrtiće se nagodinu planira utrošiti za gradnju i adaptaciju 12 milijuna - kaže, a na opasku novinara da da ne bi mogao pričati o vrtićima da nije bilo Tuđmana podsjetio je da je Tuđman 90-tih godina odbio priznati rezultate izbora u Zagrebu i imenovati gradonačelnika na prijedlog HSLS-a i SDP-a.

Galerija - Tomislav Tomašević i Danijela Dolenec, čelnici platforme Zagreb je naš

Tomislav Tomašević
1/10

- Sad mu ti ljudi žele dignuti spomenik - smatra Tomašević.

Govorio je i o stanju u zagrebačkoj Skupštini i nadolazećoj sjednici 13. prosinca na kojoj će se odlučivati o proračunu.

Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) je blefer i da želi biti oporba išao bi odmah u startu na to. Da Hasanbegović hoće rušiti Bandića povukao bi Anu Lederer, svoju pročelnicu za kulturu', mišljenja je Tomašević koji dodaje kako Bandića nikad ne podcjenjuje.

- Nikad ne podcjenjujem Bandića. Ovo što radi u Saboru je sramota za cijeli hrvatski sabor. Skuplja zastupnika kao Pokemone jer mu je to polica osiguranja za njegovu slobodu, ako gledamo sve pravosudne procese koje ima - smatra Tomašević koji je rekao kako je izvjesna suradnja platforme 'Zagreb je naš' i Dalije Orešković.

>> Pogledajte što Anka Mrak-Taritaš o Amsterdamskoj koaliciji, Bandiću, zagrebačkom proračunu...

Komentara 223

BF
bf2
16:02 25.11.2018.

"zagreb je naš"-znači li to da tamo nema mjesta za nikoga tko ne misli kao oni? uostalom,zašto se toliko forsira te samozvane lijeve intelektualce i samoproglašene moralne veličine? Ionako su marginalni likovi na političkoj sceni,čiji se program svodi na "tekovine revolucije", i ostale trivijalne programe

Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:32 25.11.2018.

Tomašević, Rada Borić,Teodor Celakoski, Mate Kapović i Maja Sever su udarne igle raznih "građanskih" inicijativa koje lijevo-talibanskom zadrtošću i jeftinim populizmom stopiraju niz izgradnji i ucijenjuju dok se ne ispuni njihov partikularni interes, manifestiran kroz jednu grupaciju u G. vijećnici. Svi oni su dobro umreženi u institucijama koje porezni obveznici plaćaju te kroz medije, nevladine udruge i kulturu usmjeravaju dnevno političke i društvene teme kako njima odgovara. Istina je za njih totalno nebitna jer je njihov komunistčki mentalni sklop programiran da budu tužitelji i suci koji ne biraju sredstva da svoje mete unište ili negativno obilježe. Takvi kao oni nemaju nikakav stvaran doticaj sa radnicima, prirodom ili zelenilom, oni su kvazi-urbani likovi i klasična crvena buržoazija, a sve što su naučili na faksevima je izražavati se kompliciranim rječnikom koje njihovo staro ljevičarsko biračko tijelo u Zagrebu ne razumije, a koji izgleda kvazi-intelektualno. Oni su uhljebljeni na bezvrijednim zanimanjima gdje imaju puno vremena u svojim mozgovima konstruirati svoju viziju društva, kako transferirati "bolje" proračunska sredstva te mrziti pojedince i skupine koji su u njihovim mozgovima personifikacija zla i razlog zbog čega su oni neuspješni, a njihove ideologije propale. Zato se kandidiraju na izborima za povećavanje svojeg profita kao političari i prodaju tzv. radničku ili zelenu demagogiju gdje god stignu. Uglavnom, sa takvima se društva urušavaju i izumiru.

IV
ivoivic2503
16:29 25.11.2018.

Radikalni ljevičar smatra Tuđmana autokratom , ali nije mu sporan Broz Tito kao diktator ! naravno od ekstremista Stankovića očekivati da bude objektivan je previše , više ni ne glumi , od emisije do emisije samo gosti istog svjetonazora .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije