Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacio optužbe

Tolušić: 'Izvori vode su državni i to će državno ostati tisućama godina'

Tomislav Tolušić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
29.10.2017.
u 21:12

Jedina sreća ove države je što Agrokor nije imao u vlasništvu to poljoprivredno zemljište nego je ono državno, rekao je Tolušić.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić večeras je odbacio tvrdnje Ivice Todorića da je Vlada kroz lex Agrokor bogatstvo od strateške važnosti "dala u ruke stranim interesima", poručivši kako je riječ o prirodnim resursima u vlasništvu države koje je Agrokor imao samo u koncesiji, a Todorića je pozvao da dođe u Hrvatsku i obrani se pred pravosudnim tijelima.

"Jedina sreća ove države je što Agrokor nije imao u vlasništvu to poljoprivredno zemljište nego je ono državno, izvori vode su državni i to će državno ostati tisućama godina", rekao je Tolušić u Dnevniku HTV-a upitan za komentar najnovijih Todorićevih optužbi koje iznosi na svome blogu.

Todorić, kojeg Državno odvjetništvo tereti za nezakonito pribavljanje 1,142 milijardi kuna te je za njim raspisana crvena Interpolova tjeralica i Europski uhidbeni nalog, putem bloga optužuje, naime, premijera Andreja Plenkovića, potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić te izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka da su "na milost i nemilost stranim profiterima", među ostalim, dali izvore vode i tisuće hektara poljoprivredne površine koja jamči domaću proizvodnju hrane.

"Ono što mene smeta i što mi je zapravo fascinantno, da netko iz topline londonskog, beogradskog ili nekog drugog doma tipka po računalu, piše blogove. A postoje indicije da je pronevjerio milijarde kuna, ostavio iza sebe desetke tisuće dobavljača i desetke milijardi dugova. Neka dođe ovdje u Hrvatsku, neka onda to sve što govori potvrdi pravosudnim tijelima, pa neka se ovdje brani", poručuje mu ministar Tolušić.

Naglašava da hrvatska zemlja i izvori ostaju hrvatski bez obzira kako završila situacija s Agrokorom. "Agrokor ima 95 posto zemljišta u koncesiji. To je zemljište državno i državno će i ostati", zaključio je Tolušić u razgovoru za HTV.

Komentara 18

DD
ddh
12:08 30.10.2017.

Ovdje nije pitanje dali ce netko nekome podvaliti, da taj prodaje vode, zemlju i zrak, nego je pitanje, za sto i zbog cega su na Jutelu figure poput udbaskog dousnika Drobca. Jedan novinar bi morao znati "javnu tajnu", da je sva zemlja ili 90% zemlje koju Todoric i Agrokor obradjuju, vlasnistvo drzave, i trenutno data Agrokoru u koncesiju. Koncesionar ne moze prodati tu zemlju. "Javna tajna" Jutela (HRT) je i to, da niti jedan izvor vode ne pripada Agrokoru, nego da Agrokor na te izvore ima koncesiju isto kao sto koncesiju imaju INA na naftna polja i nalazista plina, ili razne toplice na izvore termalne vode i da ti izvori nikako ne mogu biti od nekakvog Agrokora ili bilo kojeg drugog koncesionara prodani. Ali udbas Drobac postavlja pitanje, da li je tocno da ce ta drzavna zemlja i drzavne vode uci u masu Agrokora i biti otudjene. To znaci da Drobac ili nezna kako stvari stoje, ili je zlonamjeran i u inetresu SDP-a i oporbe podmece Vladi. A ako ne podmece, nego nezna, a jedan moderator koji tu temu unosi u Dnevnik bi se morao informirati, jer su podatci javni, onda je pitanje koja figura ga je postavila za moderatora i za sto prima basnoslovnu placu za nesto, sto bi morao, a ne radi. I onda pita taj SDP-ov Yugo-Propagandist, nekakve strucnjake" dali se vodi hibridni rat protiv Hrvatske i PLenkovica. HRT i vecina medija su se pretvorili u tvornice lazi i podmetanja i vode taaj hibridni rat svakodnevno..

Avatar MarkoHR
MarkoHR
10:00 30.10.2017.

A što je tek s Vrdoljakovim kriminalnim biznisom - koncesijama oko obnovljivih izvora energije? Mućke s vjetroelektranama 'teške' SEDAM MILIJARDI kuna:, kad je Vrdoljak kao bivši Kukuriku ministar pogodovao odabranim privatnim investitorima? Kakva li je to gromoglasna tišina vladala u to vrijeme, a sad se HDZ licemjerno optužuje zbog poskupljenja struje.... U svemu tome je zanimljivo da su ugovori za obvezni otkup električne energije po zajamčenoj tarifi od 71 lipu po kWh sklopljeni s HROTE-om na STARU GODINU 2013., istog dana kad je upravno vijeće HERA-e dalo potrebne dozvole, a da je od sljedećeg dana zajamčena tarifa bila 53 lipe po kWh.

Avatar zajutrak
zajutrak
08:01 30.10.2017.

Samo naprijed Tolušiću, ne osvrćite se na ove boljševičke pionire !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije