Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPLAĆEN DOBITAK NA LOTU

Toliću na računu devet milijuna kuna!

20.01.2009.
u 21:35

Biograđanin Mario Tolić sretni je milijunaš, od danas i s opipljivom srećom. Na račun mu je, naime, sjelo točno 9,043.327,75 kuna. Potvrdila je to i Hrvatska lutrija, priopćivši da im se dobitnik supersedmice javio, da je listić uplatio u Biogradu te da je devet milijuna osvojio uplativši samo 29 kuna.

Zaletio se zbog euforije
Nakon provjere potvrde o uplati (koja je jedini dokaz sudjelovanja u igri) točno u 12 sati dobitniku je isplaćeno 9,034.327,75 kn. Na taj iznos dobitnik ne mora platiti porez jer se, prema Zakonu o priređivanju igara na sreću i nagradnih igara, od 8. srpnja 2002. godine, na dobitke u igrama na sreću ne plaća porez. Čuvši vijest, jučer smo odmah pohitali u Biograd čestitati sretnom dobitniku, pitati ga kakav je to osjećaj... No, nismo imali sreće. Tolić se ili skriva ili se još nije vratio s putovanja, na koje je pošao isti dan kad je doznao da je dobitnik, povevši i suprugu Berislavu i djecu.

Njegovi sumještani, rođaci i susjedi kazali su nam jučer da ga nisu vidjeli desetak dana te da ne znaju kada bi se mogao vratiti. Supruga Marijeva mlađeg brata Marka rekla nam je da ne zna da je Mario preuzeo novac jer se s njim nije čula te da nam ne smije reći gdje je.

– Znate i sami kakva je situacija, Mario se na početku malo izletio zbog euforije, ali sada više ne želi publicitet – objasnila je. Potvrdio je to i Marijev otac Zdravko.

I mještani koji su na igralištu pred kućom Tolićevih igrali boće rekli su da se Mario još uvijek nije vratio kući i da se nikom osim rodbini ne javlja. No, ipak smo uspjeli kontaktirati sa sretnim dobitnikom Marijem Tolićem, koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da mu je žao, ali da nam ništa neće reći jer je ekskluzivni intervju obećao jednim zadarskim dnevnim novinama.

I prije sretne ruke
Nije nam htio niti potvrditi niti opovrgnuti da je dobitak preuzeo. Mario Tolić i prije je bio sretne ruke, sreća ga je išla na tomboli, kladionici i drugim igrama, a dobitnu kombinaciju na lotu otkrio mu je, kako je rekao, pokojni djed. U Biogradu za njega kažu da je ugodan čovjek, a kad smo ga nedavno upitali u što će uložiti novac, odgovorio je da ne pomišlja na velike promjene, ali da želi, kao i svaki Dalmatinac, imati dobar brod. Stoga će, rekao je, kupiti brod Grašo 23.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije