Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA RAČUN U ŠVICARSKOJ

Todorić protestirao na pitanja tužiteljice: Ovo je sramota što pita!

Zagreb: Na suđenju Ivici Todoriću svjedočio Valentin Vičić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
23.09.2020.
u 15:17

Todorić je inače ostao pri stavu da se on neće braniti jer nema od čega, a na pitanja tužiteljice povremeno se smijao te komentirao "kako ništa ne razumije"

Ovo je sramota što pita! - protestirao je u jednom trenutku Ivica Todorić, dok je slušao pitanja koja je tužiteljica Karolina Dragičević postavljala svjedoku Valentinu Vičiću.

Vičić je svjedočio u nastavku suđenja u kojem je Todorić s još tri osobe optužen da je  Agrokor oštetio za 1,2 milijuna eura jer je jednoj švicarskoj tvrtki platio za savjetodavne usluge, za koje tužiteljstvo tvrdi da nisu obavljene. Međutim, Vičić je iskazivao kako ga je 2013. kontaktirao Ante Huljev, koji  je optužen s Todorićem, jer je Agrokor trebao sredstva do kojih nije mogao doći jer je bio prezadužen. Vičić je smislio plan da Agrokor proda neke maloprodajne projekte, a za te usluge dogovor je bio da Vičić dobije dva posto provizije, kada posao bude dovršen i proteknu svi rokovi za žalbu.

- Ante je napravio sporazum i donio mi ga je na potpis. Je li ga netko drugi vidio ja ne znam. Nas smo dvojica zaključili taj sporazum jer sam radio za tvrtku koja je indirektno poslovala s Agrokorom pa mu nisam mogao javno davati savjete. Pretpostavljam da je provizija isplaćena  tako da je društvo koje je kupilo nekretnine preko Agrokora isplatilo  taj novac na račun Siegman Investa AG. Novac je  još na tom računu, a nisam uzeo ni dionice - kazao je svjedok.

Todorić je inače ostao pri stavu da se on neće braniti jer nema od čega, a na pitanja tužiteljice povremeno se smijao te komentirao "kako ništa ne razumije".

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:31 23.09.2020.

Kako ništa ne razumije? Todorić je bio uvijek u pravu...kada nije salatu dobio po cijeni koju želi išao je u Italiju kupiti salatu niže kvalitete, a naša je propadala. Izrabljivao je radnice, a zbog viška u blagajni nikada nije zatvoren niti jedan KONZUM....dok je zbog deset kuna viška u blagajni zatvoreno stotinu pekarnica. Sve zato jer je Todorić bio uvijek u pravu....kako ta tužiteljica ništa ne razumije!?

Avatar berija1
berija1
22:28 23.09.2020.

Ovrha, za sve istu pravdu i isti zakon. I ne laprdaj, Vrati dugove, sto ostane to je tvoje!

DU
Deleted user
23:52 23.09.2020.

Ovdje se spominju milijuni a lik s jatacima razbucao desetine milijardi i doveo zemlju u ovisnički položaj u odnosu na ruske banke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije