Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odvjetnica

Todorić Blairovu ženu plaća 9500 kuna. Po satu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
07.09.2018.
u 10:15

U Todorićevu odvjetničkom timu od početka su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović čiji raspravni dan stoji oko 5000 kuna

Zahvalio bih sudu u Engleskoj na donošenju pravedne odluke. Dobili smo vremena da bismo se mogli dobro pripremiti i doći do istine za koju se borimo. Ovo nisu moje pobjede, nego svih onih koji se bore protiv korupcije Hrvatskoj. I njima čestitam, da razotkrijemo sve ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi” – prenijeli su mediji riječi koje je jučer po izlasku iz sudnice u Londonu izrekao Ivica Todorić, “izvojevavši” prethodno do sredine listopada odgodu odluke o izručenju Hrvatskoj.

Visoki sud u Londonu prihvatio je zahtjev Todorićeva odvjetnika Jamesa Hinesa koji tvrdi da ima nove dokaze.

Odvjetnica za ljudska prava

Baš kao i Cherie Blair – supruga bivšeg britanskog premijera Tonya Blaira – i Hines je novo lice u Todorićevu braniteljskom timu. Jedan od njegovih klijenata bio je i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. Hines slovi za vrhunskog stručnjaka upravo za obranu u slučajevima gospodarskih prijevara i izručenja.

1/38

Blair je pak jedna od najpoznatijih svjetskih odvjetnica za ljudska prava te osnivačica i predsjednice tvrtke Omnia Strategy LLP. Svojedobno je savjetovala albansku vladu, zastupala je kazahstansko Ministarstvo pravosuđa, predsjednika Maldiva... Mediji navode kako sat njezina rada stoji oko 9500 kuna. Kazahstancima je bila dala popust od 30 posto, no Gazda je morao dobiti još i veći – podsjetimo, svojedobno je bio kazao da je iz Hrvatske otišao s 20.000 kuna u džepu.

Prema tarifi Hrvatske odvjetničke komore, ako se odvjetnik i klijent nisu drukčije dogovorili, sat odvjetnika stoji 250 kuna. Ali, to zacijelo nije cifra za koju rade najpoznatiji odvjetnički par u nas – Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

U Todorićevu odvjetničkom timu njih su dvoje od samog početka sloma bivšeg gazde Agrokora. Prodanović je svojedobno u jednom intervju kazao da raspravni dan stoji oko 5000 kuna. Tomu valja pribrojiti troškove podnesaka, puta u London, smještaja, dnevnica...

Gazda nije plaćao?

Lanjskog studenog Ivica Todorić je iz sudnice u Londonu, nakon ročišta na kojem mu je određena jamčevina u ekstradicijskom postupku, bio izišao s odvjetnikom Timothyjem Ottyjem, ekspertom za ljudska prava. Otkako traje saga o Agrokoru, Todorić je angažirao nekoliko odvjetničkih timova.

1/17

Bili su tu Zdenko Tomanović, poznati beogradski odvjetnik koji je svojedobno branio i Slobodana Miloševića. Spominjalo se da su u njegovu timu bili i američki odvjetnici, zatim pravnici iz Austrije... Strani su stručnjaci radili za tisuću eura po satu, no s nekima je Todorić vrlo brzo bio prekinuo suradnju. Kao razlog za takvu odluku navodilo se – neplaćanje.

Pogledajte video Todorići - od raja do sloma

Ključne riječi

Komentara 62

KO
koraknaprijed
10:44 07.09.2018.

Kuna je najmoćnija valuta na svijetu,vidiš što se sve može kupiti za 20 000 kuna:

AL
alf
10:46 07.09.2018.

Kada sam bio u Londonu 5 dana, skoro sam potrosio 3 puta vise. On je otisao sa 20,000 kuna i vec zivi tamo godinu dana. Morati cu se posavjetovati s njim, jer uskoro trebam ponovno ici tamo.

MA
Marko1337
10:23 07.09.2018.

To mafijaš naziva pobjedom, a gamad uporno prenosi ovakve bljezgarije svog saveznika. Glavno da je protiv HDZ-a, pa makar kriminalac Todorić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije